• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Trečiadienis, 23 liepos 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Vasariška vakarienė už eurą: šie dešrainiai sužavės visus

2025-07-23
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Dešrainiai / freepik

Dešrainiai / freepik

Dešrainiai – vieni iš universaliausių patiekalų, kuriuos ne tik mėgsta, bet ir mielai gamina net vaikai. Jais pavaišinsite būrį netikėtai užgriuvusių svečių, o nusivežę visus dešrainių ingredientus į gamtą ir pačirškinę dešreles ant žarijų, galėsite jais mėgautis su draugų kompanija. Tad liepos 23-iąją, švenčiant Tarptautinę dešrainių dieną, prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika kviečia vasaros vakarą su artimaisiais praleisti lauke, mėgaujantis lengvai pagaminama ir pigia vakariene. 

Eksperimentuokite ir rinkitės skirtingus ingredientus

Pačiam paprasčiausiam – „Niujorko“ dešrainiui užtenka vos trijų ingredientų: perpjautos bandelės, į jos vidų įdėtos pieniškos dešrelės ir pomidorų bei garstyčių padažo. Tačiau dažniausiai dešrainiai dar papildomi svogūnais, raugintais ar marinuotais agurkėliais, salotomis ar pomidorais. Mėsos technologas V. Nadzeika rekomenduoja kaskart pasirinkti skirtingas dešreles, bandeles, padažus ar daržoves.

„Siūlyčiau neapsistoti ties keliais pagrindiniais ingredientais. Kiekvieną kartą išbandykite kažką naujo, nes taip atrasite sau labiausiai patinkančius skonių derinius. Bandeles rekomenduočiau rinktis pagal sudėtį ir šviežumą. Šiek tiek pakepus, jos turėtų būti šiltos, tačiau ne per daug apskrudintos. Europos šalyse dešrainių pagrindui dažniausiai naudojama prancūziško tipo bandelė, tačiau meksikietiško maisto mėgėjai vietoj jos gali panaudoti ir tako paplotėlius“, – sako technologas.

Jis priduria, kad dešrainių įdarui puikiai tiks tiek šviežios, tiek marinuotos daržovės. Taip pat galima jas maišyti. Gaminant padažą svarbu neužmiršti, kad jis neturėtų užgožti dešrelės ir bandelės skonio, o dešreles galima rinktis kokias tik norite: „Dešrainiams tinka tiek pieniškos, tiek rūkytos dešrelės, o jų pasirinkimas tikrai platus – nuo kiaulienos ir jautienos iki vištienos ar kalakutienos. Jei dešreles grilinsite, atsižvelkite į jų storį – tai nulems kepimo laiką.“

Pasak V. Nadzeikos, prieš kepant dešreles ant žarijų, reikėtų keliose vietose jas subadyti šakute, kad kepdamos nesproginėtų, o paskui sudėti ant grotelių taip, kad tarp dešrelių liktų vietos ir jos tolygiai iškeptų. Kepti rekomenduojama kelias ar keliolika minučių: kuo dešrelės plonesnės, tuo trumpiau kepa. Retkarčiais jas reikėtų apversti žnyplėmis, kol paruduos.

Dešrelės – puikios kokybės ir nebrangios

Renkantis dešreles, reikėtų atkreipti dėmesį į jų išvaizdą:„Geros kokybės dešrelės turi būti ryškios spalvos ir drėgnos, bet ne per daug riebios, o jas palietus, turi jaustis tvirta tekstūra. Be to, perkant fasuotas, visuomet reikėtų nepamiršti patikrinti galiojimo datos ir pasižiūrėti, kad būtų supakuotos sandariai, pakuotė nebūtų pažeista.“

Ji pataria prieš ruošiant patiekalus su dešrelėmis, tiek namuose, tiek lauke ant grilio, tiksliai susiplanuoti pirkinių krepšelio turinį.

Siūlome pasigaminti dešrainių, viena porcija – vos vienas euras: greita, pigu ir gardu.

Klasikiniai dešrainiai (4 porcijos)

RECEPTAS

Patiekalui reikės:

  • 4 karštai rūkytų dešrelių
  • 4 vnt. bandelių dešrainiams;
  • 4 vnt. salotų lapų;
  • 10 g svogūnų laiškų;
  • 4 šaukštų majonezo;
  • 4 šaukštų garstyčių;
  • Šaukšto aliejaus;
  • 3 vnt. pomidorų;
  • Ketvirtadalio vnt. raudonojo svogūno;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti: 

  1. Nulupkite ir susmulkinkite raudonąjį svogūną, supjaustykite kubeliais pomidorą, įberkite druskos, pipirų pagal skonį, įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir išmaišykite.
  2. Salotų lapus pasmulkinkite.
  3. Su likusiu aliejumi pašlakstykite bandeles ir dešreles, dėkite ant įkaitinto grilio ir kepkite, kol gražiai apskrus. Į bandeles dėkite susmulkintų daržovių, keptas dešreles. Uždėkite sumaišyto lieso majonezo su garstyčiomis ir užberkite smulkintų svogūnų laiškų.

Skanaus!

DalintisSiųstiSiųsti
Palikti komentarą su FB

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Vilniaus „Maximoje“, užsidegus kabeliams, iš pastato evakavosi 80 žmonių
Vilniuje apvirtus greitosios pagalbos automobiliui, nukentėjo jo vairuotojas ir medikė
Taršių įmonių situacijoje Vilniaus rajono valdžia – žmonių pusėje
Vilniuje ieškoma pedagogų Vokietijos brigados karių vaikams

Politika

Prie Vyriausybės – profsąjungų protestas: Teisingumo ministerija kaltinama mobingu prieš LKT vadovą M. Kairį
G. Palucko patarėjas: premjeras artimiausiu metu sumokės delspinigius Vilniaus savivaldybei
Peticiją dėl bausmių griežtinimo už žiaurų elgesį su gyvūnais pasirašė beveik 65 tūkst. gyventojų
Tarp šalies vadovų turtingiausias G. Paluckas: su šeima valdo turto už beveik 2,3 mln. eurų

Kultūra

Teatre „Lėlė“ po rekonstrukcijos – dar daugiau dėmesio ne tik lankytojų emocijoms, bet ir saugumui
Dailininkų sąjungos galerijoje paroda „Trečias dugnas“
Savivaldybės administraciją nuspalvino Aistės Jurgilaitės paroda
Kalesninkuose – gyvos tradicijos dvasia

Sportas

„Rytas“ suformavo trenerių štabą artėjančiam sezonui
Trečioji pergalė iš eilės čempionate
„Rytas“ išsaugojo G. Radzevičių
A. Gudaitis ir toliau gins „Ryto“ garbę
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Vilniaus rajonas toliau skirs stipendijas reikalingiausių profesijų studentams

Pameistrystė – naudinga ir auganti tendencija Lietuvos profesinėse mokyklose

Savaitgalį įvyks Baltijos trijulės elektros sinchronizacija su Europa

Skaudi nelaimė Švenčionių rajone: elektros iškrova sužalojo du jaunus darbuotojus

Renkamos gražiausios šių metų Šalčininkų rajono sodybos

Renkamos gražiausios šių metų Šalčininkų rajono sodybos

Riešės Šv. Stanislavo bažnyčios klebonas Vytautas Rudis iškeliamas į kitą parapiją

Riešės Šv. Stanislavo bažnyčios klebonas Vytautas Rudis iškeliamas į kitą parapiją

Pokyčiai Trakuose: Arakalnio sutvarkymui ir kelių infrastruktūrai – beveik 5 mln. eurų investicija

Pokyčiai Trakuose: Arakalnio sutvarkymui ir kelių infrastruktūrai – beveik 5 mln. eurų investicija

Vilniaus „Maximoje“, užsidegus kabeliams, iš pastato evakavosi 80 žmonių

Vilniaus „Maximoje“, užsidegus kabeliams, iš pastato evakavosi 80 žmonių

Vilniuje apvirtus greitosios pagalbos automobiliui, nukentėjo jo vairuotojas ir medikė

Vilniuje apvirtus greitosios pagalbos automobiliui, nukentėjo jo vairuotojas ir medikė

Taršių įmonių situacijoje Vilniaus rajono valdžia – žmonių pusėje

Taršių įmonių situacijoje Vilniaus rajono valdžia – žmonių pusėje

Sugrįžimas į mokyklas: svarbu planuoti ne tik pirkinius, bet ir biudžetą

Vilniuje ieškoma pedagogų Vokietijos brigados karių vaikams

Vasariška vakarienė už eurą: šie dešrainiai sužavės visus

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Vilniaus „Maximoje“, užsidegus kabeliams, iš pastato evakavosi 80 žmonių

Vilniaus „Maximoje“, užsidegus kabeliams, iš pastato evakavosi 80 žmonių

Vilniuje apvirtus greitosios pagalbos automobiliui, nukentėjo jo vairuotojas ir medikė

Vilniuje apvirtus greitosios pagalbos automobiliui, nukentėjo jo vairuotojas ir medikė

Taršių įmonių situacijoje Vilniaus rajono valdžia – žmonių pusėje

Taršių įmonių situacijoje Vilniaus rajono valdžia – žmonių pusėje

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022