• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Ketvirtadienis, 28 rugpjūčio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Nudžiuginkite šeimą: triušienos troškinio ar brandintos jautienos kepsnio kvapai privilios net kaimynus

2025-02-23
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Triušiena su morkomis ir porais

Triušiena su morkomis ir porais

Nors triušienos ar brandintos jautienos patiekalus dažniausiai ruošiame šventėms, smagu jų paskanauti ir be progos – ypač jei mėsos pasitaiko nusipirkti pigiau. Švelnaus skonio, liesa ir minkšta triušiena tikrai patiks mažiesiems šeimos nariams, o brandintos jautienos kepsniais džiaugsis vyresnieji. 

 

Universalioji triušiena tiks ir mėsainiams

 

Dažniausiai triušiena troškinama su įvairiomis daržovėmis arba iš kelių jos dalių verdamas sultinys. Tačiau iš jos galima išsikepti ir skanių kepsnių bei iš smulkintos mėsos pasiruošti mėsainių. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria, į ką atkreipti dėmesį, renkantis triušieną.

 

„Ji turėtų būti šviesiai rožinės, balsvos spalvos, negleivėta ir be pašalinių kvapų. Jei perkate triušieną vakuume – taip pat įvertinkite mėsos spalvą ir skysčio kiekį pakuotėje: jei kartu su mėsa yra daug skysčio, gali būti, jog triušiena buvo užšaldyta. Aišku, visada geriau rinkti kokybišką šviežią mėsą – iš jos greitai ir lengvai pasiruošite įvairių patiekalų, ji liesa, termiškai apdorota labai minkšta, tad tiks ir patiems mažiausiems“, – pataria E. Krasauskienė.

 

Virtuvės naujokai, įsigiję visą triušį, dažnai nežino, kaip jį supjaustyti, tačiau mėsos technologai pataria jį pjaustyti panašiai, kaip vištą: pirmiausia atskirti kojas, paskui išpjauti šonkaulius ir pilvo dalį. Nugaros dalį galima palikti kaip vieną gabalą arba nuo kaulų atskirti išorinę filė. Jei norėtumėte triušieną kepti ant grilio, reikėtų supjaustyti mėsą vidutinio dydžio gabaliukais, kuriuos patogu bus valgyti ir vaikams.

 

Jautieną ir namuose paruošite kaip restorane

 

Nors dažniausiai įmantrius jautienos kepsnius ypatingomis progomis valgome restorane, juos nesunkiai galima paruošti ir namuose. Keptuvėje brandintą jautieną pakaks pagardinti mėgstamais prieskoniais ir pakepti iš abiejų pusių po kelias minutes. Jautienos kepsnys, paruoštas su sultingomis daržovėmis ir kvapniomis žolelėmis, gali būti sotus valgis, puikiai tinkantis pavasarėjančiomis, bet dar kiek šaltesnėmis dienomis.

 

Nusipirkus nebrandintos jautienos gabalėlį, „Rimi“ mėsos technologai primena nepamiršti ir dar vieno paprasto būdo – ją lėtai virti. Lėtai verdant jautieną ir ją troškinant, mėsa pamažu minkštėja, todėl patiekalai būna neįtikėtinai aromatingi ir tirpsta burnoje. Ilgas virimo laikas leidžia skoniams susilieti ir sukurti sodrų, pikantišką ir labai sotų patiekalą.

 

Dar vienas skanus būdas paruošti jautieną – tai saulėtesnę dieną kepti ją ant grotelių: kepant kepsnius jų išorė įgauna apetitą keliančią gerai apskrudusios mėsos išvaizdą, kurioje susikaupia natūralios jautienos sultys, o skonis tampa nepakartojamas.

 

Krasauskienė pataria, kaip jautieną laikyti namuose. „Jei neketinate iš karto naudoti įsigytos jautienos, laikykite ją šaldytuve, kai tik grįšite apsipirkę iš parduotuvės. Jautieną palikite originalioje pakuotėje, o jei ši pažeista arba atidaryta – perkelkite mėsą į sandarų indą, pervyniokite plastikine plėvele arba aliuminio folija. Jautieną laikykite apatinėje šaldytuvo lentynoje, kad išvengtumėte galimo kryžminio užteršimo su kitais maisto produktais, o šaldytuvo temperatūrą nustatykite nuo 0 °C iki 4 °C. Taip jautiena išliks atvėsinta ir joje sulėtės bakterijų dauginimasis“, – primena ekspertė.

 

Savaitgalio pietums kviečiame pasigaminti aromatingą triušienos troškinį.

 

Triušiena su morkomis ir porais

RECEPTAS

Patiekalui reikės: 

  • 1 kg triušienos;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 vnt. porų;
  • 4 vnt. morkų;
  • 2 vnt. saliero stiebų;
  • 250 g vyšninių pomidorų;
  • 1 šaukšto miltų;
  • 2 vnt. lauro lapų;
  • 1 šaukštelio raudonėlių;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti: 

  1. Troškintuvą įkaitinkite su sviestu, sudėkite triušio skerdenėlės gabaliukus, pakepkite 3 minutes, suberkite supjaustytą salierą, porą ir morkas. Pakepkite dar 3 minutes.
  2. Sudėkite išspaustą česnaką ir miltus. Viską išmaišykite. Pagardinkite troškinį druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir lauro lapais. Užpilkite vandens, kad vos apsemtų, uždenkite puodą ir troškinkite apie 35 minutes.
  3. Suberkite pomidorus ir patroškinkite dar 10 minučių.

 

Skanaus!

Šaltinis: Pranešimas spaudai
DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

,,Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ atleistas nuo stadiono žemės nuomos mokesčio
Sostinės savivaldybė nusprendė Vilniuje įamžinti Vokietijos kanclerio F. Merzo žodžius
Vilnius įsigis dar aštuonis troleibusus
Kad būtų saugiau, dabartinis išvažiavimas iš Tarandės miesto link bus perkeltas

Politika

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė I. Dirmaitė atsisako savo mandato
Atviras Valdo Benkunsko laiškas naujajai LR premjerei Ingai Ruginienei
Sostinėje prasideda protestas prieš valdančiuosius „Gėdos diena“: prezidentui žada įteikti peticiją
Teismas D. Palucką paliko už grotų, skundą atmetė

Kultūra

Rugsėjį į Vilniaus rajoną grįžta unikalus tarptautinis menų festivalis „Trans/Misijos Balticum 2025“
Žymiausia Druskininkų gidė Aušra Česnulevičienė kviečia pažinti Lietuvą – eiti Čiurlionio keliu
Paveldotvarkos programa Vilniuje įsibėgėja: šiemet jau sutvarkyti 73 objektai
Sėkmingai prabėgo jubiliejinis Trakų bibliotekos „Migruojantis kinas“ sezonas

Sportas

Raudondvaryje – antrojo kėlinio sugrįžimas ir lygiosios
Vilnius ruošiasi sirgti už Lietuvą: prie Baltojo tilto kyla fanų zona
Ketvirtas papildymas moterų komandoje
Pergalė prieš „Dainavą“ išslydo pabaigoje
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Rūdninkuose pradėtos karininio miestelio, skirto vokiečių kariams, statybos

Rūdninkų karinio poligono 2025 m. rugpjūčio mėnesio pratybų grafikas

Įspūdingas Kazbėjaus tiltas vėl atviras eismui

Įspūdingas Kazbėjaus tiltas vėl atviras eismui

Marijampolyje pristatyti seniūnijos heraldiniai simboliai: paminėta gražia švente

Marijampolyje pristatyti seniūnijos heraldiniai simboliai: paminėta gražia švente

Į Nerį nuleistas antrasis sostinės elektrinis keleivinis laivas „Lašiša“

Į Nerį nuleistas antrasis sostinės elektrinis keleivinis laivas „Lašiša“

Pašilaičių daugiabutyje kilo gaisras, du žmonės išvežti į ligoninę

Pašilaičių daugiabutyje kilo gaisras, du žmonės išvežti į ligoninę

Astrologinė prognozė kitai savaitei

Astrologinė prognozė kitai savaitei

,,Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ atleistas nuo stadiono žemės nuomos mokesčio

,,Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ atleistas nuo stadiono žemės nuomos mokesčio

Sostinės savivaldybė nusprendė Vilniuje įamžinti Vokietijos kanclerio F. Merzo žodžius

Sostinės savivaldybė nusprendė Vilniuje įamžinti Vokietijos kanclerio F. Merzo žodžius

Kelionė laiku 2-uoju troleibusu

Vilnius įsigis dar aštuonis troleibusus

Kad būtų saugiau, dabartinis išvažiavimas iš Tarandės miesto link bus perkeltas

Kad būtų saugiau, dabartinis išvažiavimas iš Tarandės miesto link bus perkeltas

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Astrologinė prognozė kitai savaitei

Astrologinė prognozė kitai savaitei

,,Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ atleistas nuo stadiono žemės nuomos mokesčio

,,Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ atleistas nuo stadiono žemės nuomos mokesčio

Sostinės savivaldybė nusprendė Vilniuje įamžinti Vokietijos kanclerio F. Merzo žodžius

Sostinės savivaldybė nusprendė Vilniuje įamžinti Vokietijos kanclerio F. Merzo žodžius

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022