• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Antradienis, 4 lapkričio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Net nedvejokite – kepkite visą lašišą: 3 taupios ir skanios idėjos, kur panaudoti jos likučius

2024-11-13
Receptai
Laikas: 4 min skaitymo
Lašišos kotletai

Lašišos kotletai

 Lašiša – mėgstamiausia lietuvių žuvis. Karališka žuvis ruošiama ir prabangiausiuose restoranuose, tačiau stalo žvaigžde ją paversti galima kiekvienuose namuose. Ją iškepti orkaitėje visai paprasta, o nerimauti dėl to, kad visko nesuvalgysite, neverta – likučius kitą dieną panaudosite naujiems gardiems patiekalams.

 

Lašiša – žuvis nr. 1 lietuviams

 

Nors statistika rodo, kad lietuviai žuvies vis dar valgo mažiau nei rekomenduoja mitybos specialistai, tendencijos džiugina, sako „Iki“ atstovė: „Pardavimai stabiliai auga, šiemet pirkėjai nupirko virš 10 proc. daugiau šviežios žuvies nei pernai. Tai tik patvirtina, kad lietuviai vis daugiau dėmesio skiria pilnavertei mitybai, o prie sveikesnių mitybos įpročių formavimosi prisideda ir pasiūla.

 

Pasak G. Kitovės, lašišos populiarumui šviežios žuvies skyriuje jau kurį laiką nėra lygių. Nors pirkėjai mėgsta ir karpį, upėtakį, dairosi įvairovės – nuo tuno iki juodosios kongrijos, bet būtent atlantinė lašiša dažniausiai keliauja į pirkinių krepšelius.

 

„Jeigu kadaise lašiša buvo tik švenčių ar ypatingų progų patiekalas, tai dabar ja lietuviai mėgaujasi kasdien. Daugelis vertina šios riebios žuvies skonį, naudą organizmui ir tai, kad ją skaniai paruošti reikia visai nedaug pastangų. Nors siejama su prabanga, ji gali būti ir taupus pasirinkimas. Pavyzdžiui, pasirinkus visą šviežią skrostą lašišą, pavyks sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, nes vienas kepimas taps pagrindu net keliems patiekalams“, – sako G. Kitovė.

 

Kaip iškepti visą lašišą orkaitėje?

 

Visą lašišą paruošti bus paprasčiau, nei gali pasirodyti, ir visiškai nereikės šefo gebėjimų. Čia svarbiausia – kantrybė ir šiek tiek gudrybių, sako „Iki“ mėsos technologas Gintaras Bačkovas.

 

„Lašiša – riebi, skani, sultinga žuvis, tačiau kartais kepant ji linkusi išsausėti. Nuo to apsidrausti galima įvyniojant žuvį į foliją ar kepimo popierių. Tačiau galima panaudoti ir paprasčiausią druską. Folija, kepimo popierius ar druskos pluta tampa natūraliu barjeru, kuris lašišoje sulaikys drėgmę, skonį, aromatą“, – sako G. Bačkovas.

 

Paruošimas. Pirma, švelniai nuplaukite lašišą po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Žuvį iš vidaus ir išorės patrinkite pipirais. Jei norite, į jos pilvą pridėkite šviežių žalumynų, citrinos skiltelių, česnako, nors žuvis bus skani ir be šių priedų.

 

„Uždarykite“ skonį. Jeigu naudojate foliją, prieš suvyniojant lašišą į ją, žuvį patepkite aliejumi ir įtrinkite druska. Jeigu naudojate druskos metodą, kepimo indo dugną išklokite maždaug 1,5 cm druskos sluoksniu. Ant jo padėkite žuvį ir ją visą gausiai užklokite druska, kad nesimatytų nė trupučio odos, ir lengvai apipurkškite vandeniu.

 

Kepkite. Įkaitinkite orkaitę arba kepsninę iki 200 °C temperatūros. Kepkite lašišą apie 40-60 minučių, priklausomai nuo žuvies dydžio.

 

Taip iškepta lašiša bus skani tiek karšta, patiekta su mėgstamomis daržovėmis ir ryžiais ar kuskusu, tiek ir šalta. Vienu ypu verta išsikepti ją didesnę, nes kitą dieną galėsite pasilepinti ir kitais naujais patiekalais su šia žuvimi. Rekomenduojamos trys idėjos.

 

Lašišos ir bulvių kotletukai

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 30 min.

Reikės:

  • 450 g keptos lašišos,
  • 4-5 virtų ir sutrintų bulvių,
  • 1 kiaušinio,
  • 1 citrinos,
  • 1 šaukšto miltų,
  • 2 šaukštų petražolių arba krapų,
  • druskos ir pipirų,
  • džiūvėsėlių apvoliojimui.

Gaminame:

  1. Lašišą suplėšykite šakute. Į ją sudėkite bulvių košę, plaktą kiaušinį, citrinos sultis ir žievelę, miltus ir smulkintas petražoles arba krapus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Iš mišinio suformuokite apvalius vienodo dydžio paplotėlius. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
  3. Kepkite kotletukus įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos, arba orkaitėje 20 min. 200 °C temperatūroje.
  4. Patiekite su jogurto padažu ir salotomis.

 

Nepralenkiama lašišos užtepėlė

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 5 min.

Reikės:

  • 250 g keptos lašišos,
  • 120 g šviežio kreminio sūrio,
  • 1 šaukšto Dižono garstyčių,
  • ½ šaukštelio druskos,
  • ½ ryšulėlio krapų,
  • 1 šaukšto balzaminio acto.

Gaminame:

  1. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinio kombaino arba trintuvo indą ir gerai sutrinkite.
  2. Perdėkite į dubenėlį ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
  3. Užtepėlę naudokit ant sumuštinių, patiekti su blynais, krekeriais ir pan.

 

Salotos su kepta lašiša

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 10 min.

Reikės:

  • keptos lašišos,
  • 2 kietai virtų kiaušinių,
  • ½ skardinės kukurūzų,
  • gabalėlio poro,
  • 3 marinuotų agurkų,
  • 2-3 šaukštų natūralaus jogurto,
  • 1 šaukštelio majonezo,
  • druskos ir pipirų.

Gaminame:

  1. Porą smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį ir sumaišykite su žiupsneliu druskos, palikite kelioms minutėms.
  2. Kiaušinius ir agurkus supjaustykite kubeliais, žuvį susmulkinkite šakute, kukurūzus nusausinkite sietelyje. Visus ingredientus sudėkite į dubenį.
  3. Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite ant salotų ir išmaišykite.

Skanaus!

 

DalintisSiųstiSiųsti
Palikti komentarą su FB

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Vilniaus senamiestyje per apiplėšimą peiliu sužalotas vyras
Vingio parke bus iškirsta daug invazinių medžių
Žirmūnuose – prasidės ilgai laukta šlaito transformacija
Pastangos dėl Vilniaus miškų – išvežta daugiau nei dvidešimt sunkvežimių atliekų

Politika

Dešimtys protestuotojų ragino prezidentą neskirti Kauno ministru: politikas susiginčijo su aktyvistais
Lukašenka uždraudė Lenkijoje ir Lietuvoje registruotų sunkvežimių eismą Baltarusijoje
Lietuvoje keičiami Ukrainos karo pabėgėlių leidimai laikinai gyventi
Krito palankus Nausėdos vertinimas: Žemaitaičio reitingas – prasčiausias per devynerius metus

Kultūra

Puoselėjamas Šalčininkų menų mokyklos pastato grožis
Išrinkti Žaliosios sostinės filmų kūrimo iššūkio nugalėtojai
Daugiau nei knygų namai. Vilniaus rajono Centrinei bibliotekai – 85-eri
Vilnius dar stipriau vystys naktinę ekonomiką

Sportas

Antrą kartą aistruolių favoritu išrinktas L. Antalis
Nugalėję kauniečius „Žalgiris“ užsitikrino Europą
„Kibirkštis-TOKS“ be didesnių problemų susitvarkė su Estijos klubu
Vilniaus rajono boksininkai iš Estijos parsivežė 4 aukso medalius

Populiariausi

Vilniaus rajone, įtariama, padegta pirtis: sulaikyti trys įtariamieji

Vilniuje prie daugiabučio rasta negyva mergina

Jaunieji mokslininkai kviečia į renginį „Mokslo tinklai – tiltai“: kai mokslas tampa artimas kiekvienam

Jaunieji mokslininkai kviečia į renginį „Mokslo tinklai – tiltai“: kai mokslas tampa artimas kiekvienam

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS APIE PARENGTĄ TERITORIJŲ PLANAVIMO DOKUMENTĄ IR GALIMYBĘ TEIKTI PASIŪLYMUS

Kokia gėlė esate pagal horoskopą?

Kokia gėlė esate pagal horoskopą?

Susitikimas jaunimo su M (7)

Vilniaus rajono merė susitiko su jaunimu

Vilniaus rajonas – konkurse „Išmanus miestas 9“

Vilniaus rajonas – konkurse „Išmanus miestas 9“

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Vilniaus senamiestyje per apiplėšimą peiliu sužalotas vyras

Vilniaus senamiestyje per apiplėšimą peiliu sužalotas vyras

Klevas

Vingio parke bus iškirsta daug invazinių medžių

Žirmūnuose – prasidės ilgai laukta šlaito transformacija

Žirmūnuose – prasidės ilgai laukta šlaito transformacija

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022