• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Penktadienis, 7 lapkričio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Įdomu

Vilniaus šefai semiasi meistriškumo iš gastronomijos žvaigždžių

2024-05-14
Įdomu, Vilnius
Laikas: 2 min skaitymo
Airis Zapašnikas / nuotr. Ahoy

Airis Zapašnikas / nuotr. Ahoy

Jau birželio 13 d. Vilniuje bus paskelbti pirmieji šalies restoranai, patekę į „Michelin“ gido vertintojų akiratį. Belaukdami gerų žinių, restoranų šefai kelia meistriškumą mokymuose su pasaulinėmis gastronomijos žvaigždėmis: per pusmetį mokymuose jau sudalyvavo daugiau kaip 100 šefų. 

Sostinė tampa gurmanų traukos vieta

Turizmo galimybėms pasaulyje plečiantis, daugybė keliautojų renkasi patyrimines keliones, tarp kurių – ir gastronominės patirtys. Tam, kad gastronominis turizmas augtų, būtina plėtoti savo šalies maisto kultūrą, rūpintis jo autentika ir reprezentavimu. Mokymus padėjusios įgyvendinti Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovė Dovilė Aleksandravičienė sako, kad žinia apie gurmaniškąjį Vilnių vis garsiau sklinda po Europos sostines.

„Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie mūsų restoranų šefų meistriškumo kėlimo, skatiname juos tobulėti ir garsinti mūsų Vilnių kaip gurmaniškų patirčių miestą. Prie miesto gastronominio turizmo žinomumo stipriai prisideda ir sostinėje vykstantys renginiai, tokie, kaip Vilniaus šaltibarščių festivalis ar visoje šalyje, taip pat ir sostinėje, vykstanti Lietuvos gastronomijos savaitė – be to, jie neša miestui bei šaliai ir didelę ekonominę naudą “, – sako D. Aleksandravičienė.

Darius Katinas / nuotr. Ahoy

Mokymus organizavusios „Bocuse d‘Or Lietuva“ asociacijos prezidentas Darius Katinas teigia, kad tokie mokymai mūsų virtuvės profesionalams tikrai naudingi: „Dar kartą pasitvirtino mūsų toliaregiškas žvilgsnis – žengiame teisingu, tvirtu ir aiškiai apibrėžtu keliu. Mokymuose atsiskleidė, kiek daug turime  perspektyvių, aktyvių, norinčių semti žinias pilnomis saujomis profesionalų iš visos Lietuvos.“

Tarp pasaulinių gastronomijos žvaigždžių – ir lietuviai

Per praėjusį pusmetį buvo surengti 6 praktiniai mokymai Lietuvos restoranų šefams, paskaitos gastronomijos studentams ir jų dėstytojams. „Bocuse d‘Or Lietuva“ asociacijos kvietimu mokymus vedė iki šiol vienintelis „Michelin Guide“ žvaigždę jau pelnęs lietuvis Airis Zapašnikas, šiuo metu vadovaujantis japonų virtuvės restoranams „Sabi Omakase Oslo“ ir „Sabi Sushi Vika“ Osle, Norvegijoje. Vilniuje apsilankė ir Provanso virtuvės subtilybėmis su lietuviais dalijosi šefas Fabien Ferré, kurio viešbučio „Hotel & Spa du Castellet“ restoranas „La Table du Castellet” pelnė net tris „Michelin“ žvaigždutes. Meistriškumo buvo semtasi ir dirbtuvėse su Guido Braeken, dvi „Michelin“ žvaigždutes turinčio „Julemont“ restorano šefu.

Po mokymų vyko ir vakarienės, kuriose pasaulio pripažintų šefų paruoštais patiekalais galėjo pasimėgauti ne tik gastronomijos profesionalai, bet ir kiti gurmanai. Tokiose „fine dining“ vakarienėse apsilankė daugiau kaip 300 vilniečių ir miesto svečių.

/ nuotr. Ahoy

„Amandus“  restorano šefas Deivydas Praspaliauskas mano, kad apsikeitimas patirtimi, patyrusių kolegų stebėjimas, jų sukurtų patiekalų ragavimas motyvuoja neužmigti ant laurų ir vis tobulėti: „Tai skatina dar ir populiarinti lietuviškus produktus, originalius mūsų maisto paruošimo būdus, kuriais iš tikrųjų galime didžiuotis. Tokios dirbtuvės leidžia ieškoti ir atrasti unikalų savo kelią, nebijoti parodyti pasauliui, kuo mes esame įdomūs, o ne tik aikčioti, žvalgantis į kitus. Tarkime, mes mokame puikiai rūkyti žuvis ir jas patiekti – pietų šalyse tokių patiekalų žmonės net nėra ragavę ir juos tokių patiekalų unikalumas žavi. Netrukus Lietuva oficialiai taps dar viena šalimi, patekusia į „Michelin“ gidą, kaip lygi kitoms gastronominiu paveldu garsioms šalims, tad ir mūsų šefai turės galimybę ne tik mokytis, bet ir mokyti savo meistrystės paslapčių.“

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Gastronomija
DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Santaros klinikų vadovas pripažįsta apie buvusias įtampas Neurochirurgijos centre: tai buvo vienas karštųjų taškų
Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija
Vilniaus mokytojai konferencijoje dalijosi gerosiomis patirtimis
Sereikiškių parke prie Katedros aikštės bus tvarkomi želdiniai

Politika

Siūloma uždrausti nepilnamečiams parduoti nealkoholinį alų ar sidrą
Baltarusijoje strigusius vilkikus siekiama į Lietuvą įleisti per Šalčininkų postą
Užstrigę Baltarusijoje: dedamos pastangos grąžinti namo lietuvius vairuotojus
Dešimtys protestuotojų ragino prezidentą neskirti Kauno ministru: politikas susiginčijo su aktyvistais

Kultūra

Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija
Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius
Tikslas – prikelti Norviliškių pilį naujam gyvenimui ir paversti ją traukos centru
Šv. Jonų bažnyčioje skambės akordeono festivalis VILNIUS 2025

Sportas

Antrą kartą aistruolių favoritu išrinktas L. Antalis
Nugalėję kauniečius „Žalgiris“ užsitikrino Europą
„Kibirkštis-TOKS“ be didesnių problemų susitvarkė su Estijos klubu
Vilniaus rajono boksininkai iš Estijos parsivežė 4 aukso medalius

Populiariausi

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS APIE PARENGTĄ TERITORIJŲ PLANAVIMO DOKUMENTĄ IR GALIMYBĘ TEIKTI PASIŪLYMUS

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS apie parengtą poveikio visuomenės sveikatai vertinimo (toliau – PVSV) Ataskaitą

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

INFORMUOJAME APIE PARENGTĄ DETALIOJO PLANO KOREGAVIMĄ „APIE 15 HA TERITORIJOS TARP JUSTINIŠKIŲ GYVENAMOJO RAJONO IR BUIVYDIŠKIŲ TVENKINIŲ DETALIOJO PLANO SPRENDINIŲ KOREGAVIMAS SKLYPUOSE NR. 1 MOZŪRIŠKIŲ G. 50, NR. 4 MOZŪRIŠKIŲ G. 100 SKLYPE IR SKLYPE INICIJAVIMO PAGRINDU“

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS APIE PARENGTĄ TERITORIJŲ PLANAVIMO DOKUMENTĄ IR GALIMYBĘ TEIKTI PASIŪLYMUS

Jei visa tiesa apie influencerius kainuotų 157 eurus – ar pirktumėte?

Jei visa tiesa apie influencerius kainuotų 157 eurus – ar pirktumėte?

SKELBIMAS APIE MIŠKO PARDAVIMĄ VĮ VALSTYBINIŲ MIŠKŲ URĖDIJOS NEMENČINĖS REGIONINIO PADALINIO TERITORIJOJE

Pranešimas apie perkamą žemę miškams įveisti

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Santaros klinikų vadovas pripažįsta apie buvusias įtampas Neurochirurgijos centre: tai buvo vienas karštųjų taškų

Santaros klinikų vadovas pripažįsta apie buvusias įtampas Neurochirurgijos centre: tai buvo vienas karštųjų taškų

Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija

Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija

Vilniaus mokytojai konferencijoje dalijosi gerosiomis patirtimis

Vilniaus mokytojai konferencijoje dalijosi gerosiomis patirtimis

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022