• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Antradienis, 8 liepos 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Įdomu

Vilniaus šefai semiasi meistriškumo iš gastronomijos žvaigždžių

2024-05-14
Įdomu, Vilnius
Laikas: 2 min skaitymo
Airis Zapašnikas / nuotr. Ahoy

Airis Zapašnikas / nuotr. Ahoy

Jau birželio 13 d. Vilniuje bus paskelbti pirmieji šalies restoranai, patekę į „Michelin“ gido vertintojų akiratį. Belaukdami gerų žinių, restoranų šefai kelia meistriškumą mokymuose su pasaulinėmis gastronomijos žvaigždėmis: per pusmetį mokymuose jau sudalyvavo daugiau kaip 100 šefų. 

Sostinė tampa gurmanų traukos vieta

Turizmo galimybėms pasaulyje plečiantis, daugybė keliautojų renkasi patyrimines keliones, tarp kurių – ir gastronominės patirtys. Tam, kad gastronominis turizmas augtų, būtina plėtoti savo šalies maisto kultūrą, rūpintis jo autentika ir reprezentavimu. Mokymus padėjusios įgyvendinti Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovė Dovilė Aleksandravičienė sako, kad žinia apie gurmaniškąjį Vilnių vis garsiau sklinda po Europos sostines.

„Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie mūsų restoranų šefų meistriškumo kėlimo, skatiname juos tobulėti ir garsinti mūsų Vilnių kaip gurmaniškų patirčių miestą. Prie miesto gastronominio turizmo žinomumo stipriai prisideda ir sostinėje vykstantys renginiai, tokie, kaip Vilniaus šaltibarščių festivalis ar visoje šalyje, taip pat ir sostinėje, vykstanti Lietuvos gastronomijos savaitė – be to, jie neša miestui bei šaliai ir didelę ekonominę naudą “, – sako D. Aleksandravičienė.

Darius Katinas / nuotr. Ahoy

Mokymus organizavusios „Bocuse d‘Or Lietuva“ asociacijos prezidentas Darius Katinas teigia, kad tokie mokymai mūsų virtuvės profesionalams tikrai naudingi: „Dar kartą pasitvirtino mūsų toliaregiškas žvilgsnis – žengiame teisingu, tvirtu ir aiškiai apibrėžtu keliu. Mokymuose atsiskleidė, kiek daug turime  perspektyvių, aktyvių, norinčių semti žinias pilnomis saujomis profesionalų iš visos Lietuvos.“

Tarp pasaulinių gastronomijos žvaigždžių – ir lietuviai

Per praėjusį pusmetį buvo surengti 6 praktiniai mokymai Lietuvos restoranų šefams, paskaitos gastronomijos studentams ir jų dėstytojams. „Bocuse d‘Or Lietuva“ asociacijos kvietimu mokymus vedė iki šiol vienintelis „Michelin Guide“ žvaigždę jau pelnęs lietuvis Airis Zapašnikas, šiuo metu vadovaujantis japonų virtuvės restoranams „Sabi Omakase Oslo“ ir „Sabi Sushi Vika“ Osle, Norvegijoje. Vilniuje apsilankė ir Provanso virtuvės subtilybėmis su lietuviais dalijosi šefas Fabien Ferré, kurio viešbučio „Hotel & Spa du Castellet“ restoranas „La Table du Castellet” pelnė net tris „Michelin“ žvaigždutes. Meistriškumo buvo semtasi ir dirbtuvėse su Guido Braeken, dvi „Michelin“ žvaigždutes turinčio „Julemont“ restorano šefu.

Po mokymų vyko ir vakarienės, kuriose pasaulio pripažintų šefų paruoštais patiekalais galėjo pasimėgauti ne tik gastronomijos profesionalai, bet ir kiti gurmanai. Tokiose „fine dining“ vakarienėse apsilankė daugiau kaip 300 vilniečių ir miesto svečių.

/ nuotr. Ahoy

„Amandus“  restorano šefas Deivydas Praspaliauskas mano, kad apsikeitimas patirtimi, patyrusių kolegų stebėjimas, jų sukurtų patiekalų ragavimas motyvuoja neužmigti ant laurų ir vis tobulėti: „Tai skatina dar ir populiarinti lietuviškus produktus, originalius mūsų maisto paruošimo būdus, kuriais iš tikrųjų galime didžiuotis. Tokios dirbtuvės leidžia ieškoti ir atrasti unikalų savo kelią, nebijoti parodyti pasauliui, kuo mes esame įdomūs, o ne tik aikčioti, žvalgantis į kitus. Tarkime, mes mokame puikiai rūkyti žuvis ir jas patiekti – pietų šalyse tokių patiekalų žmonės net nėra ragavę ir juos tokių patiekalų unikalumas žavi. Netrukus Lietuva oficialiai taps dar viena šalimi, patekusia į „Michelin“ gidą, kaip lygi kitoms gastronominiu paveldu garsioms šalims, tad ir mūsų šefai turės galimybę ne tik mokytis, bet ir mokyti savo meistrystės paslapčių.“

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Gastronomija
DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai
Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Politika

Įvyko Trakų rajono savivaldybės ir Gibų valsčiaus įgyvendinamo projekto partnerių susitikimas
Tęsiamas Trakų ir Gižycko rajonų savivaldybių įgyvendinamas projektas
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė lankėsi Trakų rajono ugdymo įstaigose
Prezidentas žada užlopyti skylę dėl GPM lengvatos ūkininkams

Kultūra

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Kelionę po sostinę pradeda paroda „Tvaraus Vilniaus kūrėjai“, pristatanti miesto bendruomenių iniciatyvas
Nacionalinė biblioteka išleido pirmą „Prieinamo leidinio“ sertifikatu įvertintą knygą

Sportas

L. Dumančičiaus įvartis nulėmė minimalią pergalę
A lygos lyderių barjeras „Riteriams“ buvo per aukštas
Kviečiama registruotis į didžiausią sostinės sporto renginį – Vilniaus sporto festivalį
„Riteriams” vadovaus Gintautas Vaičiūnas
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

15 priežasčių, dėl kurių verta aplankyti Vilniaus rajoną

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Geriausi kokteiliai Vilniuje

Geriausi kokteiliai Vilniuje

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus Akropolis

Vilniaus „Akropolyje“ – jaukesnės ir šiuolaikiškesnės bendrosios erdvės: baigtas antrojo aukšto atnaujinimas

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022