Maisto kultūra užima vis svarbesnę daugelio žmonių gyvenimo dalį. Vis dažniau žmonės savo laisvalaikį sieja su kokybišku maistu, stengiasi išbandyti kuo įvairesnius patiekalus. Todėl nieko keisto, kad restoranai Vilniuje bei visoje Lietuvoje atsidarinėja tokiu greičiu. Šiandien jums jau nebereikia keliauti į Italija, norint paragauti itališko maisto – viską galite rasti savame mieste. Tad kokios gi virtuvės šiuo metu yra populiariausios.
Tailandietiška virtuvė
Norint paragauti tajų maisto – nebūtina keliauti į Tailandą, visą tai jums gali pasiūlyti įvairūs restoranai Vilniuje ir ne tik. Tailandietiška virtuvė sužavi plačia skonių gama ir netikėti jų deriniai, kai saldumas puikiai dera su rūgštumu, o papildomas aštrumas suteikia tik daugiau pikantiškumo. Jei pirmą kartą planuojate paragauti šio maisto, rekomenduojama išbandyti populiariausius tajų patiekalus: aštriai rūgščią Tom Yum goong sriubą sriubą, Pad Thai keptus makaronus, Khao Man Gai vištieną su ryžiais bei kitus patiekalus.
Tajų virtuvė yra ne tik gardi, bet ir gana sveika, daug daržovių, liesos mėsos, jūros gėrybių ir viskas dažniausiai pateikiama su ryžiais. Nenustebkite, jei jums net prie sriubos dubenėlio gali patiekti ir ryžių. Taip pat čia nerasite ir riebių patiekalų, kurie yra būdingi mūsų tradicinei virtuvei.
Graikiška virtuvė
Viduržiemio jūros šalių virtuvės dažniausiai sužavi itin šviečiu maistu, natūraliais ingredientais, jūros gėrybėmis. Vargu ar kas gal atsispirti ir grakiškam sūriui, alyvuogėms, kurios, rodos, pačios tirpsta burnoje, o maistą pagardinus alyvuogių aliejumi – kone kiekvienos salotos tampa daug gardesnės. Todėl nieko nuostabaus, kad Graikiška virtuvė itin populiari. O restoranai Vilniuje bei kituose didesniuose šalies miestuose, gali pateikti pakankamai kokybiškų graikiškų patiekalų, kurie bent kelioms valandoms leis pasijusti it nukeliavus į šią puikią šalį.
Kiniška virtuvė
Kiniškas maistas jokia naujiena Lietuvoje – ji jau seniai užkariavo daugelio tautiečių širdis. Tačiau nors tai ir ne naujiena – populiarumo ji vis dar nepraranda. Viena iš įdomiausių kinietiškų patiekalų savybių – tai jų gebėjimas apgauti uoslės ir skonio receptorius, pavyzdžiui, jūs galite valgyti vištieną, kurios skonis ir kvapas bus kaip žuvies.
Taip pat kinų virtuvė žavi ir savo netikėtais skonių deriniais, kurie nėra įprasti mūsų tradicinei virtuvei. Panašu, kad kitų virtuvė savo populiarumo neužleis dar ilgai.
Itališka virtuvė
Picos, įvairūs makaronų patiekalais, risotto, Bolonijos padažas, vynas, ledai – vargu ar rasime bent vieną žmogų, kuris būtų neragavęs visiškai nieko iš Italijos virtuvės patiekalų. Italai skiria daug dėmesio maisto kultūrai, jie susirenka tradiciškai vakare su visa šeima ir valgo toli gražu ne skubėdami, o lėtai, bendraudami su artimaisiais, mėgaudamiesi puikiu maistu bei sodriu vynu. Todėl nors pagalvojus apie Italija, kone pirmasis patiekalas, atėjęs į galvą, yra pica – nesiekite šios šalies su greitu maistu. Anaiptol, Italijai būdinga lėto valgymo tradicijos.
Norite keliauti į svečias šalis, tačiau šiuo metu negalite sau to leisti? Ne bėda- leiskitės į kulinarinę kelionę savame mieste, kurios metu bent trumpam galėsite pasijusti it svetur, o Įvairūs restoranai Vilniuje bei kituose miestuose, leis per trumpą laiką bent iš dalies susipažinti su daugeliu kultūrų.
Raskite visų Vilniaus restoranų sąrašą ČIA.