Kovo 9 d. Veriškių struktūriniame padalinyje vyko popietė, skirta vienam iš seniausių ir gardžiausių lietuviško kulinarinio paveldo produktų – sūriui.
Ta proga į popietę buvo pakviestos šaunios šeimininkės, kurios gamina sūrius. Janina Trainovskaja, Danuta Podlipskaja, Henrika Liminovič ir Božena Bortkevič pristatė siūrius, pagamintus iš karvės pieno. Moterys sūriams naudoja savo karvių pieną. Tai buvo baltas varškės sūris, su prieskoniais, su kmynais, saldus su cinamonu, virinto pieno. Jos taip pat pasidalino savo sūrių gaminimo būdais. Kristina Klevinskienė pristatė ir papasakojo, kaip gamina sūrius iš ožkos ar avies pieno. Jolanta Šarko ir Jūratė Lipska pristatė obuolių sūrius – vieną seniausių lietuviškų konditerinių gaminių, pasidalino receptu. Vėliau vyko sūrių degustacija. Popietę puošė, veikianti knygų paroda „Viskas apie sūrius“.
Renginyje susitiko keturios ūkininkų šeimos: Klevinskų, Bortkevičių, Andrijaičių, Kaušinių. Tai buvo puiki proga pabendrauti bei papasakoti apie savo ūkius, veiklas. Labai įdomiai apie savo ūkį, apie ožkų ir avių veisles pasakojo bei parodė nuotraukas Ričiardas Klevinskas. Organizatoriai dėkoja visiems dalyviams ir svečiams už puikią popietę. Šauniosioms šeimininkėms – už įspūdingų skonių sūrius.
Dalyviams buvo įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanėlės.
VRSCB Veriškių struktūrinio padalinio vyr. bibliotekininkė A. Adamovič