• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Pirmadienis, 7 liepos 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Paskutineiams vasaros griliams: kiaulienos šašlykai su šviežiais vaisiais – ir pigu, ir skanu

2024-08-21
Receptai
Laikas: 4 min skaitymo
Kiaulienos su vaisiais iešmeliai

Kiaulienos su vaisiais iešmeliai

Kiauliena – lietuvių mėgstamiausia ir ypač gera kaina pasižyminti mėsa, todėl šašlykai visą grilinimo sezoną neužleidžia savo sosto. Ieškote naujų idėjų, kaip paruošti skanų grilio patiekalą, kuris nudžiugins ir kūną, ir piniginę? „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė siūlo šviežią kiaulieną derinti su vaisiais. Išleisite visai mažai, o tokie deriniai nepaliks abejingų – tiesiog kvepės vasara.

Pirmenybę teikia lietuviškai kiaulienai

Nauji mitybos vėjai įsisukę ir pas kepsninių entuziastus. Jie įkvepia dažniau grilinti vištienos, žuvies patiekalus, ant grotelių atsiduria ne tik daržovės, bet ir vaisiai, netgi desertai. Visgi, kaip pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė, kiaulienai prarasti favoritės karūnos dar negresia.

„Kiauliena yra ne tik skanus, bet ir itin ekonomiškas pasirinkimas, todėl ji jau daug metų iš eilės yra populiariausia šviežios mėsos skyriuje. Šios mėsos privalumai neapsiriboja vien kaina – kiauliena taip pat yra universali ir lengvai pagaminama, todėl puikiai tinka vasaros griliams. Todėl sezono metu siūlome ne tik ypač platų jau kepimui paruoštų gaminių asortimentą, bet nuolat skelbiame ir geras akcijas šviežiai kiaulienai“, – sako G. Kitovė.

Pasak jos, lietuviai turi labai aiškų prioritetą rinkdamiesi kiaulieną – ieško jos ne tik pagal kainą, bet žiūri ir į kilmės šalį. Todėl „Iki“ sveriamos mėsos skyriuje absoliučiai visa kiauliena, kaip ir vištiena, jautiena – tik iš Lietuvos ūkių. „Iki“ mėsos technologo Gintaro Bačkovo teigimu, lietuviai yra teisūs kreipdami dėmesį į mėsos kilmę – lietuviška šviežia mėsa pasižymi aukšta kokybe, o į „Iki“ parduotuves pristatoma per itin trumpą laiką.

„Mėsą renkantis iš Lietuvos gamintojų, užtikrinamas trumpiausias kelias iki vartotojo. Tai reiškia, kad pirkėjas gauna maksimaliai šviežią mėsą, kuri būtina skanaus patiekalo pagaminimui. Be to, „Iki“ kelia ypač griežtus reikalavimus kokybei, todėl dirbant su vietos tiekėjais yra dar paprasčiau kontroliuoti saugą ir mėsos kokybę. Mūsų šalies augintojai laikosi aukštų paukščių ir gyvulių auginimo sąlygų standartų, o visą tiekimo grandinę griežtai prižiūri šalies atsakingos tarnybos“, – sako G. Bačkovas.

Mėsos technologo teigimu, kokybiškos gyvulių auginimo sąlygos svarbu ne tik dėl gyvūnų gerovės, bet ir dėl galutinio produkto maistinių bei skoninių savybių. Jeigu gyvūnas laikomas kuo palankesnėmis sąlygomis, kokybiškai maitinamas, jis patiria mažiau streso. Tai lemia, kad mėsa bus minkštesnė, šviesesnė, sultingesnė ir lengviau paruošiama.

Dar daugiau, rūpinantis nuolatiniu mėsos šviežumu, didžiosiose parduotuvėse „Iki“ mėsininkai patys pagal aukščiausius standartus vietoje išpjausto kiaulieną, vištieną. Be to, mėsa nėra kaupiama, šaldoma, o į parduotuves pristatoma net 6 kartus per savaitę. Tokius aukštus standartus įvertino ir klientai – šiemet pirkėjų balsai lėmė, kad „Iki“ šviežios mėsos skyriui už aukščiausią kokybę įteiktas prestižinis QUDAL medalis.

Šviežios kiaulienos palydovai – ir ananasai, ir kaulavaisiai

Kiauliena ir vaisiai – ne taip dažnai sutinkama, bet naujus skonio horizontus atverianti idėja. Tokie patiekalai ne taip apsunkins skrandį, o jūs labai lengvai į savo racioną įtrauksite daugiau vaisių. Sultinga kiauliena labai skaniai dera su lengvu vaisišku saldumu, o jų rūgštis – prideda patiekalui šviežumo.

„Tereikia prisiminti visame pasaulyje išpopuliarėjusią havajietišką klasiką – kiaulieną su ananasais. Ananasų saldumas sušvelnina kiaulienos riebumą ir suteikia mėsai egzotiško aromato bei spalvų. Kitas skanus derinys – kiaulienos šašlykas su kaulavaisiais, tokiais kaip nektarinai arba persikai. Tokį patiekalą galima paskaninti ir rozmarinu, kuris praturtins patiekalą nepakartojamu kvapu. Mėgstantiems saldesnius marinatus, tikrai patiks šašlykai su kaulavaisiais ir medumi. Be to, skaniai kiauliena ant iešmo dera ir su obuoliais, kriaušėmis“, – idėjomis dalijasi „Iki“ kulinarijos technologė G. Urbonavičiūtė.

Į šiuos patiekalus galite įtraukti įvairias prieskonines žoleles, kurios papildomai pagyvins kiaulienos skonį, pavyzdžiui, baziliką, mėtą. Tinklo kulinarijos technologė dalijasi 3 paprastais deriniais, kaip įprastus šašlykus patiekti dar įdomiau ir skaniau.

Kiaulienos šašlykai su ananasais ir čili

Reikės: 1 kg šviežios kiaulienos nugarinės arba sprandinės, 3/4 puodelio sojų padažo, 3/4 puodelio ananasų sulčių, 3/4 puodelio rudojo cukraus, 2 šaukštelių malto imbiero, 3 šaukštų aliejaus, 6 česnako skiltelių, maltų čili pipirų, 1 ananaso, 2 raudonųjų paprikų.

Gaminame:

  1. Į dubenį įpilkite sojų padažo, ananasų sulčių, rudojo cukraus, imbiero, aliejaus, sudėkite išspaustas česnako skilteles ir pagal skonį čili miltelių. Gerai sumaišykite ir atsipilkite 3/4 puodelio. Likusiu marinatu užpilkite supjaustytą kiaulieną ir pamasažuokite. Palikite marinuotis šaldytuve 2-8 valandas.
  2. Ant iešmų pakaitomis verkite kiaulieną, ananaso ir paprikos gabalėlius.
  3. Kepkite retkarčiais apversdami ir dažnai apšlakstydami pasiliktu marinatu.

Kiaulienos šašlykai su nektarinais ir medumi

Reikės: 1 kg šviežios kiaulienos nugarinės arba sprandinės, 2 šaukštų Dižono garstyčių, 2 šaukštų medaus, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, 4 didelių nektarinų, ½ puodelio medaus.

Gaminame:

  1. Sumaišykite garstyčias, 2 šaukštus medaus, aliejų, česnaką, įberkite druskos, pipirų ir marinatu apliekite supjaustytą kiaulieną. Marinuokite mažiausiai 30 minučių, o geriausia palikti kelioms valandoms.
  2. Kiekvieną nektariną supjaustykite į šešias skilteles.
  3. Ant iešmo pakaitomis maukite šašlykų gabalėlius ir nektarinus. Kepkite dažnai juos apliedami arba patepdami teptuku medumi.

Kiaulienos šašlykai su obuoliais

Reikės: 1 kg šviežios kiaulienos, 4 obuolių, 2 šaukštų smulkinto šalavijo, 100 ml obuolių sulčių, 2 citrinų, 4 šaukštų garstyčių, 8 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Iš citrinų išspauskite sultis ir nutarkuokite žievelę. Sumaišykite obuolių sultimis, šalaviju, įdėkite garstyčių, druskos, pipirų.
  2. Apliekite marinatu smulkintą kiaulieną ir padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.
  3. Ant iešmo pakaitomis maukite šašlykų gabalėlius ir obuolių skilteles.

Skanaus!

DalintisSiųstiSiųsti
Palikti komentarą su FB

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai
Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Politika

Įvyko Trakų rajono savivaldybės ir Gibų valsčiaus įgyvendinamo projekto partnerių susitikimas
Tęsiamas Trakų ir Gižycko rajonų savivaldybių įgyvendinamas projektas
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė lankėsi Trakų rajono ugdymo įstaigose
Prezidentas žada užlopyti skylę dėl GPM lengvatos ūkininkams

Kultūra

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Kelionę po sostinę pradeda paroda „Tvaraus Vilniaus kūrėjai“, pristatanti miesto bendruomenių iniciatyvas
Nacionalinė biblioteka išleido pirmą „Prieinamo leidinio“ sertifikatu įvertintą knygą

Sportas

L. Dumančičiaus įvartis nulėmė minimalią pergalę
A lygos lyderių barjeras „Riteriams“ buvo per aukštas
Kviečiama registruotis į didžiausią sostinės sporto renginį – Vilniaus sporto festivalį
„Riteriams” vadovaus Gintautas Vaičiūnas
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Pareigūnų kredito unija pakeitė pavadinimą ir kryptį – orientuosis į Vilniaus regiono gyventojus

Pareigūnų kredito unija pakeitė pavadinimą ir kryptį – orientuosis į Vilniaus regiono gyventojus

15 priežasčių, dėl kurių verta aplankyti Vilniaus rajoną

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus Akropolis

Vilniaus „Akropolyje“ – jaukesnės ir šiuolaikiškesnės bendrosios erdvės: baigtas antrojo aukšto atnaujinimas

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022