• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Antradienis, 8 liepos 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Lyg restorane – kaip paruošti tobulą jautienos didkepsnį?

2024-06-20
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Rivertown asm. arch.

Rivertown asm. arch.

Nė viena vasaros iškyla neapsieina be svarbiausio šiltojo sezono atributo – grilio. Vis dažniau lietuviai iškylų karaliumi tituluojamus šašlykus iškeičia į gurmaniškus patiekalus, vienas iš jų – brandintos jautienos kepsniai. Restorano „RiverTown“ šefas Šarūnas Marčiulaitis sako, kad norint skanauti tobulą kepsnį, nebūtina keliauti į restoraną – pasirinkus kokybiškus produktus ir laikantis esminių taisyklių, burnoje tirpstantį didkepsnį lengvai pagaminsite net gamtoje.

Pasak Š. Marčiulaičio, vasarą lietuviai rečiau lankosi restoranuose ir tobulina savo kulinarinius gebėjimus namuose. Būtent dėl šios priežasties kilo idėja įkurti e. parduotuvę, kurioje kiekvienas gali įsigyti aukščiausios kokybės brandintos jautienos kepsnių.

„Vasarą žmonės mėgaujasi geru oru, todėl restoranuose apsilanko rečiau. Be to, šiuo metu stipriai išaugęs daugiafunkcių kepsninių populiarumas – investavus laiko bei žinių galima kuo puikiausiai išsikepti ir mėgautis grilio patiekalais“, – sako Š. Marčiulaitis.

Jo teigimu, žmonės itin vertina patogumą, todėl populiariausia prekė „RiverTown“ internetinėje parduotuvėje – „Grill rinkiniai“.

„Tai buvo pirmasis mūsų produktas, kuris iki šiol išlieka populiariausiu. Užsisakius tokį rinkinį, nuo grilio užkūrimo iki kepsnio lėkštėje užtrunkama vos 15 minučių. Tokiuose rinkiniuose viskas suruošta ir suporcijuota dviem žmonėms – mėsa, bulvytės, daržovės ir padažas. Todėl nereikia važiuoti į atskiras parduotuves, pirkti mėsą, tuomet kitoje parduotuvėje ieškoti daržovių, o trečioje – padažo ingredientų“, – pasakoja „RiverTown“ šefas.

Kokybiška mėsa – raktas į burnoje tirpstantį patiekalą

Norint iškepti tobulą jautienos kepsnį, pasak Š. Marčiulaičio, svarbiausia pasiruošti aukščiausios kokybės mėsą, kuri būtų brandinta.

„Brandinta jautiena puikiausias variantas kepsniams, kadangi ji jau yra minkšta dėl to, kad brandinimo metu išsiskyrusios pieno rūgštys skaido raumeninį audinį ir mėsa tampa minkšta. Mėsa turėtų būti brandinta bent 28 dienas – įsigijus tokį gabaliuką, tereikia tik išsikepti iki reikiamos temperatūros, pagardinti druska ir mėgautis kepsniu“, – tvirtina Š. Marčiulaitis.

„RiverTown“ šefo teigimu,  e. parduotuvės gyvavimo pradžioje pirkėjai mėsą galėdavo atsiimti atvykę į restoraną, tačiau tokiu atveju verslininkai negalėjo užtikrinti, kokiomis sąlygomis mėsa buvo transportuojama iki pirkėjo šaldytuvo. Todėl nusprendė ieškoti priemonių, kurios padėtų užtikrinti, kad užsakymai būtų pristatomi deramomis sąlygomis.

„Atsakymas į transportavimo klausimą buvo maisto pristatymo paslauga „DPD Fresh“. Tai atvėrė duris tiekti tik kokybišką brandintą jautieną visoje Lietuvoje. Taip pat mėsai itin svarbios gabenimo sąlygos – kai lauke daugiau nei 20 laipsnių, negalima produktų vežti tiesiog autobusiuke, kadangi užsakovas gaus sugadintą prekę. Tik išgirdus, kad „DPD Fresh“ siūlo užsakymų transportavimą mikroautobusais, kuriuose įmontuoti šaldytuvai ir temperatūrinėmis zonomis, iškart sudarėme sutartį“, – sako Š. Marčiulaitis.

Jis priduria, kad partnerystė su „DPD Fresh“ padėjo ne tik užtikrinti produktų šviežumą, bet ir išplėtė verslo galimybes – iki tol mėsą buvo galima atsiimti tik Vilniuje, o dabar ji yra pasiekiama bet kuriame Lietuvos kampelyje.

Rivertown asm. arch.
Šarūnas Marčiulaitis asm. arch.
Rivertown asm. arch.
Rivertown asm. arch.

Svarbus tinkamas paruošimas ir kepimo procesas

Norint mėgautis restorano lygio jautienos didkepsniu, reikėtų ne tik pasirūpinti kokybiška mėsa, bet ir žinoti pagrindines taisykles.

„Pirmiausia reikia žinoti, kokio rezultato nori ir pagal tai pasirinkti reikiamą mėsos dalį – antrekotą, išpjovą ar nugarinę. Tuomet svarbus elementas – atkreipti dėmesį į mėsos storumą ir pagal tai nustatyti kepimo laiką. Pavyzdžiui, jei turite 150 g gabaliuką, nereikėtų vadovautis receptu, kuris skirtas 300 g kepsniui, kadangi tokiu atveju jūsų didkepsnis bus perkeptas“ – tvirtina Š. Marčiulaitis.

Šarūnas priduria, kad tobulam kepsniui svarbus ne tik pats kepimo procesas, bet ir tai, kaip jam pasiruošite bei kokius žingsnius atliksite jau iškepus mėsą.

„Prieš kepant svarbu mėsą išimti iš šaldytuvo ir kambario temperatūroje palaikyti bent 20 min. Negalima į kepsninę ar keptuvę dėti šalto kepsnio. Taip pat po kepimo svarbu iškepto kepsnio neprapjauti iškart – svarbu jam leisti „pailsėti“ bent 5 minutes, kad dalis mėsos sulčių, susidariusių kepimo metu, išbėgtų“, – sako Š. Marčiulaitis.

Restorano „RiverTown“ šefas dalijasi padažo receptu, kuris puikiai tiks prie gero jautienos kepsnio:

Argentinietiškas žolelių padažas „Chimmichurri“

Reikės:

  • 100 g smulkintų petražolių;
  • 100 g smulkintos kalendros;
  • 100 g smulkiai kapotų baltųjų arba mėlynų svogūnų;
  • 300 ml augalinio aliejaus;
  • 100 ml baltojo arba raudonojo vyno acto;
  • 1 citrinos;
  • 40 g česnako;
  • 1,5 v.š. druskos;
  • 1 v.š. stambiai grūstų juodųjų pipirų;
  • Norintiems aštriau – 1 vnt. smulkiai kapoto aitriojo pipiro;

Paruošimas:

  1. Petražoles, kalendras, svogūnus sumaišome ir sudedame į dubenį.
  2. Tuomet sumaišome marinatui skirtus ingredientus – aliejų, actą, citrinos sultis bei minkštimą, česnaką, druską, pipirus ir sumaišome su žalumynais.
  3. Visą mišinį dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad susimaišytų skoniai.

Žoleles galima keisti pagal poreikį, pavyzdžiui, mėtos puikiai tiks prie avienos, krapai – prie lašišos. Šis padažas taip pat puikiai tinka ir mėsos marinavimui.

DalintisSiųstiSiųsti
Palikti komentarą su FB

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai
Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Politika

Įvyko Trakų rajono savivaldybės ir Gibų valsčiaus įgyvendinamo projekto partnerių susitikimas
Tęsiamas Trakų ir Gižycko rajonų savivaldybių įgyvendinamas projektas
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė lankėsi Trakų rajono ugdymo įstaigose
Prezidentas žada užlopyti skylę dėl GPM lengvatos ūkininkams

Kultūra

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Kelionę po sostinę pradeda paroda „Tvaraus Vilniaus kūrėjai“, pristatanti miesto bendruomenių iniciatyvas
Nacionalinė biblioteka išleido pirmą „Prieinamo leidinio“ sertifikatu įvertintą knygą

Sportas

L. Dumančičiaus įvartis nulėmė minimalią pergalę
A lygos lyderių barjeras „Riteriams“ buvo per aukštas
Kviečiama registruotis į didžiausią sostinės sporto renginį – Vilniaus sporto festivalį
„Riteriams” vadovaus Gintautas Vaičiūnas
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

15 priežasčių, dėl kurių verta aplankyti Vilniaus rajoną

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Geriausi kokteiliai Vilniuje

Geriausi kokteiliai Vilniuje

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus Akropolis

Vilniaus „Akropolyje“ – jaukesnės ir šiuolaikiškesnės bendrosios erdvės: baigtas antrojo aukšto atnaujinimas

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022