• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Ketvirtadienis, 19 gegužės 2022
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Kulinarijos technologė pataria, kaip namuose pasigaminti veganiškus braškių ledus: prireiks vos trijų ingredientų

14 gegužės, 2022
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
0
13
ŽIŪRĖTA
Dalintis

Atšilus orams vis dažniau ieškome būdų, kaip atsigaivinti, o bene skaniausias iš jų – burnoje tirpstantys ledai, kuriuos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Dažniausiai esame įpratę juos pirkti, bet kodėl nepabandžius pasigaminti patiems? Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė sako, jog ledus labai lengva gaminti namuose ir dalijasi patarimais, kaip patiems susiplakti veganiškus braškių skonio ledus su kokosų pienu. Tuo tarpu sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, jog ledai taip pat yra desertas, tad jais mėgautis turėtume saikingai.

Svarbu skaityti etiketes

„Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, jog ledai yra priskiriami deserto kategorijai, todėl net ir karščiausią dieną jais nereikėtų piktnaudžiauti. Specialistė taip pat siūlo pasirinkti sau tinkamiausią ledų rūšį pagal pomėgius bei įtaką savo sveikatai.

„Sveikatai palankiausia rinktis tuos ledus, kuriuose yra mažiausiai maisto priedų. Vadinasi, kuo daugiau juose įvairiausių spalvų ir maisto sudėties ženklinime išvardintų sudėtinių dalių, tuo mažiau ledai bus sveikatai palankūs. Todėl rekomenduoju skaityti etiketes ir pasižiūrėti, kad jose būtų nurodyta kuo mažiau nežinomų cheminių pavadinimų. Tie ledai, kurie yra pagaminti iš vos kelių komponentų – sveikesni“, – pataria E. Gavelienė.

Sveikesnė alternatyva galėtų būti ir namuose pagaminti ledai, tačiau specialistė taip pat pataria atidžiai rinktis produktus, kurie bus naudojami ledų gamybai. „Namų gamybos ledai dažniausiai gaminami nenaudojant įvairių papildomų maisto priedų, tačiau ir parduotuvėje galime atsirinkti tokius ledus. Tiesa, pasigaminti patiems bus tikrai naudingiau“, – sako sveikatai palankios mitybos konsultantė.

Specialistė rekomenduoja būti atsargiais alergijų turintiems žmonėms, nes juose gali pasitaikyti daug alergizuojančių komponentų, pavyzdžiui, maistinių dažų ar pieno. Taip pat ledų reikėtų vengti kontroliuojantiems savo kūno masę arba dėl sveikatos būklės negalintiems valgyti saldumynų. Žinoma, anot specialistės, ledus gaminant namuose, galima pasirinkti produktus ir vengti tų, kurie galėtų pakenkti.

Ledų gamyba – labai paprasta

Pasak „Rimi“ kulinarijos technologės Linos Barčaitės, pasigaminti ledus namuose yra visai nesudėtinga. „Ledų gamybos receptų yra daug ir jie labai skirtingi. Norint pasigaminti klasikinius ledus rekomenduočiau naudoti grietinę ar grietinėlę. Gaivesniems ledams labiau tinkamas jogurtas ar bananas, kuris taip pat suteiks malonią konsistenciją. Gaminant ledus namuose geriausia naudoti šviežius vaisius ir uogas, o šaldytas uogas palikti ledų kokteiliams ar glotnučiams gaminti“, – pataria specialistė.

„Taip pat labai svarbu, kad uogos ar vaisiai būtų geros formos: prinokę, kvapnūs. Tik iš tokiomis savybėmis pasižyminčių gėrybių pagaminti ledai bus skanūs. Vaisių ir uogų sudėtyje yra daug natūralaus cukraus, tad jei norite pasigaminti sveikatai palankesnius desertus – saldinti papildomai nebūtina“, – rekomenduoja L. Barčaitė.

Kulinarijos technologė įžvelgia ir daugiau ledų gamybos namuose pliusų: „Gamindami ledus namuose visiškai kontroliuojame sudedamąsias dalis, o tai labai patogu tiems, kurie netoleruoja kai kurių maisto produktų arba yra alergiški. Namų gamybos ledai gali būti iš ingredientų be laktozės ar net be cukraus. Sudedamąsias dalis galime keisti pagal savo skonį. Vieni mėgsta riebesnius, o kitiems patinka ledai iš uogų arba vaisių sulčių.“

Prieš pasiraitojant rankoves ir pradedant  gaminti ledus, L. Barčaitė duoda dar keletą patarimų. Specialistė sako, jog norint, kad ledai lengviau kabintųsi ir būtų švelnesnės konsistencijos, prieš juos skanaujant reikėtų 15–20 minučių palaikyti šaldytuve ir tada dėti į ledų valgymo indus. „Rimi“ kulinarijos technologė taip pat nerekomenduoja namų gamybos ledų ilgai laikyti šaldiklyje –  geriausia iki 1 mėn.

„Rimi“ kviečia į virtuvę įsileisti pavasarišką šilumą ir dalijasi veganiškų braškių ledų su kokosų pienu receptu, kurie padės atsigaivinti. 

RECEPTAS 

Veganiški braškių ledai su kokosų pienu

Ledams reikės:

1 kg braškių

400 ml kokosų pieno

5 šaukštai klevų sirupo

Gaminimo eiga:

  1. Braškes nuplaukite, pašalinkite žalius lapelius. Į virtuvinį kombainą suberkite uogas, supilkite kokosų pieną ir klevų sirupą. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Paruoštą masę supilkite į indą ir padėkite per naktį į šaldymo kamerą.
  3. Gautus ledus išimkite iš indo, supjaustykite kubeliais ir vėl dėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite, kol neliks susidariusių ledo krislelių. Vėl gautą masę sudėkite į indą ir padėkite 1 valandai į šaldymo kamerą.
  4. Pagamintus ledus kameroje galite išlaikyti apie 1–2 savaites, prieš valgydami sutrinkite.

Skanaus!


TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Vilniaus Rotušės Kolonada 2022
Pasveikinti buhalteriai ir auditoriai profesinės šventės proga
Kviečiame į jubiliejinę – 10-ąją Vilniaus rajono piligriminę kelionę pėsčiomis iš Turgelių į Maišiagalą
3,4 ha medžiais apaugusios žemės prie Gulbinų kvartalo įregistruota Miškų kadastre

Politika

Ar pasaulis įžengė į karų epochą? II
Šeši metai už šnipinėjimą – daug ar mažai?
Grįžtame į demokratijos šauklių gretas
Karo Ukrainoje šešiasdešimt septinta diena (gegužės 1, sekmadienis)

Kultūra

Tarptautinės muziejų dienos proga: 7 virtualūs turai po Lietuvos muziejus
Suvalkietiškai spalvinga ir gausi 49-ųjų „Skamba skamba kanklių“ programa
Trakų viešojoje bibliotekoje įvyko pirmoji profesionalaus meno degustacija
Knygų klubas. Antonio Muñoz Molina romano „Lenkų raitelis“ pristatymas

Sportas

Sąlygas šiauliečiams diktavęs „Rytas“ priartėjo prie „Betsafe-LKL“ finalo
„Žalgirio“ 75 metai: kelią pradėjo rungtynės Vilniuje
P. Mamičius iš FK „Žalgiris“: „Kontroliavome rungtynes“
Pusfinalį „Rytas“ atidarė užtikrinta pergale
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Zodiako gėlė

Kokia gėlė esate pagal horoskopą?

13 balandžio, 2017
Šiandien Tarptautinė buhalterių diena, o naujoje įstatymo redakcijoje neliko buhalterio sąvokos

Šiandien Tarptautinė buhalterių diena, o naujoje įstatymo redakcijoje neliko buhalterio sąvokos

13 gegužės, 2022
Auskarų vėrimas ir migrena: kuo tai susiję?

Auskarų vėrimas ir migrena: kuo tai susiję?

31 rugpjūčio, 2020
kazanas

Ką reikia žinoti apie maisto gaminimą kazane?

29 gruodžio, 2021
Traktorių ir traktorinių priekabų techninių apžiūrų 2022 m. grafikas

Traktorių ir traktorinių priekabų Trakuose techninių apžiūrų 2022 m. grafikas

22 kovo, 2022
„Žalgirio“ 75 metai: kelią pradėjo rungtynės Vilniuje

„Žalgirio“ 75 metai: kelią pradėjo rungtynės Vilniuje

16 gegužės, 2022
varžybos

Kviečia XXI Vilniaus arkivyskupijos vaikų ir jaunimo sporto parafiados varžybos

27 balandžio, 2022
Sąlygas šiauliečiams diktavęs „Rytas“ priartėjo prie „Betsafe-LKL“ finalo

Sąlygas šiauliečiams diktavęs „Rytas“ priartėjo prie „Betsafe-LKL“ finalo

19 gegužės, 2022
ūkininkai

Jaunieji ūkininkai raginami kurti verslą kaime – projektui įgyvendinti galės gauti 40 tūkst. eurų

18 gegužės, 2022
Nacionalinės ekspedicijos dalyviai

Sostinės 700-mečio proga „Nacionalinės ekspedicijos“ dalyviai kviečia diskutuoti apie Vilniaus istoriją

18 gegužės, 2022
@Go-Vilnius

Lietuvos muzikantų perdainuota „Eurovizijos“ nugalėtojų daina jau pasiekė milijonus klausytojų 

18 gegužės, 2022
Vilniaus Rotušės Kolonada 2022

Vilniaus Rotušės Kolonada 2022

18 gegužės, 2022
Tarptautinės muziejų dienos proga: 7 virtualūs turai po Lietuvos muziejus

Tarptautinės muziejų dienos proga: 7 virtualūs turai po Lietuvos muziejus

18 gegužės, 2022
Pasveikinti buhalteriai ir auditoriai profesinės šventės proga

Pasveikinti buhalteriai ir auditoriai profesinės šventės proga

18 gegužės, 2022
Proneta Proneta Proneta

Kategorijos

  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Be kategorijos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis-Sveikata
  • Įdomu
  • Istorija
  • IT-technika
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Mokslos ir studijos
  • Politika
  • Projektas
  • Receptai
  • Reklamos galimybės
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba-Remontas
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Verslo naujienos
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Sąlygas šiauliečiams diktavęs „Rytas“ priartėjo prie „Betsafe-LKL“ finalo

Sąlygas šiauliečiams diktavęs „Rytas“ priartėjo prie „Betsafe-LKL“ finalo

19 gegužės, 2022
ūkininkai

Jaunieji ūkininkai raginami kurti verslą kaime – projektui įgyvendinti galės gauti 40 tūkst. eurų

18 gegužės, 2022
Nacionalinės ekspedicijos dalyviai

Sostinės 700-mečio proga „Nacionalinės ekspedicijos“ dalyviai kviečia diskutuoti apie Vilniaus istoriją

18 gegužės, 2022
Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Verslo naujienos
  • Mokslos ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • IT-technika
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022