• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Sekmadienis, 28 gruodžio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Laisvalaikis

Kodėl ruošiant Pekino antį gali prireikti net plaukų džiovintuvo? Dalijasi nebrangiai įgyvendinamu šio paukščio receptu

2025-12-28
Laisvalaikis, Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Pekino antis_Brigitos Uyar nuotr.

Pekino antis_Brigitos Uyar nuotr.

Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.

„Nors kilusi iš Kinijos, Pekino anties rūšis yra išvesta Jungtinėse Valstijose ir auginama daugelyje pasaulio valstybių. Vidutiniškai apie 4–4,5 kg sveriantis paukštis vertinamas dėl itin minkštos bei švelnios mėsos ir yra viena populiariausių ančių rūšių Amerikoje. Šią savaitę už ypač patrauklią kainą siūlomą Pekino antį ne tik šventėms, bet ir eilinei vakarienei vis dažniau renkasi ir mūsų tinklo pirkėjai“, – sako Titas Atraškevičius, lietuviško prekybos tinklo „Maximos“ atstovas ryšiams su žiniasklaida.

Kalbant apie specialiu būdu ruošiamą patiekalą, tai yra vienas labiausiai atpažįstamų Kinijos virtuvės receptų. Žinoma jau 700 metų, Pekino antis maždaug  XX a. viduryje tapo nacionaliniu šios šalies gastronomijos simboliu. Kinijoje yra restoranų, kurie specializuojasi vien šio patiekalo gamyboje ir pateikime. Juose Pekino anties paruošimas yra ištobulintas iki menkiausių smulkmenų.

Pekino antis – kalėdinio stalo pažiba

Tinkamai paruošti Pekino antį – klasikinį Kinijos patiekalą – užtrunka ilgai ir reikalauja didžiulio dėmesio daugybei detalių. Kadangi per Kalėdas visi norime daugiau laiko praleisti su šeima ir draugais, B. Uyar siūlo paprastesnį anties paruošimo būdą.

Kadangi odos sausumas turi tiesioginę įtaką keptos anties traškumui, visų pirma ją reikia kruopščiai nuplauti ir dar kruopščiau išdžiovinti – nusausinti popieriniais rankšluosčiais ar net pasinaudoti plaukų džiovintuvu.

„Prieš džiovinant, antį dar galima porai minučių panardinti į verdantį vandenį – tai sutrauks odą ir padės jai tapti dar standesnei. Tada paukščio odą reikia subadyti šakute, kad kepant išbėgtų riebalai ir palikti šaldytuve bent per naktį, o dar geriau – visą parą“, – pataria B. Uyar.

Kepti vidutinio dydžio, 2,5–3 kg sveriančią antį reikėtų maždaug 75–90 minučių. „Pirmąsias 50–60 minučių antį kepkite žemesnėje, 160–170 laipsnių temperatūroje, kad po oda imtų tirpti ir pro anksčiau subadytas skylutes ištekėtų riebalai. Vėliau orkaitės kaitrą padidinkite iki 200–220 laipsnių ir kepkite dar 25–30 minučių. Būtent antrasis kepimo etapas anties odai suteikia ypatingą traškumą“, – sako B. Uyar.

Ji priduria, kad geriausia antį kepti ant grotelių, po ja padėjus indą surinkti riebalams, kuriuose vėliau galima kepti bulves ar daržoves, taip suteikiant joms ryškesnį skonį ir aromatą.

„Iškeptai ančiai būtina bent 15 minučių leisti „pailsėti“ kambario temperatūroje. Šis paskutinis žingsnis, prieš skanaujant išskirtinį šventinį patiekalą, leis tolygiau pasiskirstyti kepimo metu susidariusioms sultims ir anties mėsa bus ypatingai sultinga bei minkšta“, – dalinasi patarimu maisto tinklaraštininkė.

Pekino antis_Brigitos Uyar nuotr.

Kepta antis su apelsinu ir obuoliais

Išsikepkite gardžią ir nebrangią Pekino antį, kuriai paruošti reikės:

  • 1 šviežios Pekino anties;
  • 1 apelsino;
  • 2 obuolių;
  • 5–6 bulvių;
  • keleto džiovintų gvazdikėlių;
  • itališkų arba Provanso žolelių mišinio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

Gaminimas. Pekino antį švariai nuplaukite, kruopščiai nusausinkite, subadykite odą šakute. Įtrinkite druska, pipirais ir žolelių mišiniu. Dėkite antį į šaldytuvą ir palikite marinuotis bent 5–6 valandas arba per naktį.

Prieš kepant, antį įdarykite puse nulupto apelsino ir vienu supjaustytu obuoliu. Kepimui geriausiai naudoti ketaus puodą. Jo dugną išklokite griežinėliais pjaustytu obuoliu ir likusiu apelsinu, ant viršaus uždėkite antį, suberkite džiovintus gvazdikėlius ir įpilkite apie 100 ml vandens. Puodą uždengę, kepkite 160 laipsnių orkaitėje maždaug 3 valandas. Tada į atskirą indą nupilkite anties riebalus ir jais aptepkite antį. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar apie 30 minučių neuždengtą, kad oda gražiai apskrustų.

Ančiai kepant, orkaitėje taip pat iškepkite ir bulves. Jas kepimo pabaigoje apšlakstykite nupiltais anties riebalais – jos bus ypač gardžios. Patiekti galima su šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis. Skanaus!

DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Lietuvos miestai per šimtmetį: išaugę tarpukariu turi šiuolaikinių iššūkių
Šventinio stalo likučiai: kaip tinkamai juos rūšiuoti?
FA „TransINVEST“ surengė tikrą kalėdinę futbolo šventę
Vilniaus rajono meras su žmona sveikina šv. Kalėdų bei Naujųjų metų proga

Politika

Vilnius reikalauja, kad Minskas nutrauktų hibridines atakas, išleistų įstrigusius vilkikus
Du vaikus turinčios šeimos nebus laikomos daugiavaikėmis
Meras sako, jog sostinėje problemų dėl migrantų kol kas nėra
Šakalienė: visi krašto apsaugos ministrai galėjo atsisveikinti su kariais, man to neleido

Kultūra

Seimas apsisprendė dėl valstybei svarbių datų ir asmenybių 2028 metais
Vilniaus TV bokštas šviečia ir „šoka“ pagal Čiurlionio valsą
Pasitikrinkite, kaip gerai žinote lietuviškas Kalėdų tradicijas
Nuoširdus šventinis susitikimas Gerviškėse

Sportas

FA „TransINVEST“ surengė tikrą kalėdinę futbolo šventę
Su Walkerio ir Hardingo tandemu „Rytas“ tvirtai pradėjo Citadele KMT ketvirtfinalį
Nemenčinėje išaiškėjo Vilniaus rajono šaškių ir šachmatų čempionai
Sostinės jauniesiems sportininkams – ir didesnis finansavimas, ir daugiau sporto šakų

Populiariausi

Linksmos dovanos, kurios patiks humoro jausmą turintiems žmonėms

Linksmos dovanos, kurios patiks humoro jausmą turintiems žmonėms

Tarptautinės Erasmus+ patirtys Vilniaus agroekologijos mokymo centre

Tarptautinės Erasmus+ patirtys Vilniaus agroekologijos mokymo centre

Vilnius įžiebė natūralią Kalėdų eglę: kviečia atsigręžti į nematerialias vertybes

Vilnius įžiebė natūralią Kalėdų eglę: kviečia atsigręžti į nematerialias vertybes

„Nemenčinės komunalininkas“ stengsis mažinti šilumos kainas

„Nemenčinės komunalininkas“ stengsis mažinti šilumos kainas

Šventinio laikotarpio startas Vilniaus rajone

Šventinio laikotarpio startas Vilniaus rajone

Lietuvoje mokiniai juda per mažai – kokią naudą teikia trumpi pasivaikščiojimai kasdien?

Lentvaryje ir Paluknyje duris atvers nauji vaikų dienos centrai

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Anonsai
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Kodėl ruošiant Pekino antį gali prireikti net plaukų džiovintuvo? Dalijasi nebrangiai įgyvendinamu šio paukščio receptu

Kodėl ruošiant Pekino antį gali prireikti net plaukų džiovintuvo? Dalijasi nebrangiai įgyvendinamu šio paukščio receptu

Jau šiemet prognozuoja lūžį elektromobilių rinkoje: kur Lietuvai dar reikia pasitempti

Žaliąsias ambicija tenka mažinti: automobiliai su degimo varikliais rinkoje išliks

Lietuvos oro uostai sumušė visų laikų rekordą – sveikino 7 mln. keleivį

Lietuvos oro uostai sumušė visų laikų rekordą – sveikino 7 mln. keleivį

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022