• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Sekmadienis, 29 sausio 2023
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Įdomu

Ką reikia žinoti apie maisto gaminimą kazane?

29 gruodžio, 2021
Įdomu
Laikas: 2 min skaitymo
0
kazanas

Pats metas savo patiekalus paversti kuo vertingesniais. Bet kaip sveikai maitintis? Atsakymas paprastas: reikia mokėti gaminti sveikai. Tai mums padės kazanai. Ką reiškia šis pavadinimai ir kaip naudojant tokius puodus pagaminti sveiką ir dietišką vakarienę?

Vis daugiau ir parduotuvėse atsiranda perdirbtų maisto produktų. Dėl to dažnai ranka pasiekiame menkaverčius produktus ir patiekalus ruošiame greitai. O valgyti turėtų būti ne tik malonumas, bet ir nauda mūsų organizmui. Štai kodėl verta sutelkti dėmesį į sveiką maistą ir kaupti puodus, kurie mums tai padės įgyvendinti. Sveika virtuvė nėra nuobodi, o atvirkščiai pilna netikėtumų ir neatrastų skonių. Akimirksniu įmanoma paruošti daržoves, mėsą, žuvį, ryžius, makaronus ir daug greičiau, skaniau ir dar sveikiau.

Azijos klajoklių tautos padovanojo pasauliui nuostabų virtuvės įrankį – kazaną. Storasienis ketaus puodas lenktu dugnu puikiai tinka gaminant maistą lauke ant atviros ugnies.

Būdingas kazanų bruožas yra jų daugiakomponentiškumas; patiekalų jame nėra įprasta ruošti etapais. Tradicijos, pavyzdžiui, viską kepti atskirai, o paskui maišyti ir pagardinti, būdingos skitams ir jų palikuonims. Kita vertus, klajokliai neturėjo galimybės gaminti ingredientų atskirai, todėl jų patiekalai ruošiami vadovaujantis principu „supjaustyk, sudėk ir lauk“.

Pabandykite vieną paprasčiausią receptų pas draugus, pažįstamus, kurie turi kazaną, kad suprastumėte, jog kazanas jums būtinas pagalbininkas namuose.

  • Pabandykite nuo plovo. Renkantis mėsą plovui, pakanka mokėti pasirinkti ne per kietą ir sausą mėsą;
  • Raktas į skanų plovą – teisingas ryžių pasirinkimas. Ilgi ir plikyti ryžių grūdeliai garantuoja, kad jie tikrai nesulips;
  • Česnakas plove yra būtinas. Negailėkite morkų – tai suteikia plovui malonaus saldumo ir gražios spalvos.
  • Mėsą supjaustykite dideliais kubeliais ir kepkite ant stiprios ugnies. Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką padalinkite į skilteles. Ant mėsos dėkite svogūną, česnaką, suberkite prieskonius, druską, morkas ir ant silpnos ugnies troškinkite.
  • Į kazaną suberkite ryžius. Tolygiai paskirstykite per visą paviršių ir užpilkite karštu vandeniu. Plovo nemaišykite Plovas turi būti trijų sluoksnių: mėsos, daržovių ir ryžių.

Kai vandens lygis bus žemiau ryžių paviršiaus, paimkite medinį pagaliuką ir per visą plovo paviršių pradurkite skylutes, kad vanduo užvirtų, o ryžiai sutrupėtų.

Tada ir suprasite, kad tikras plovas savo skoniu ir spalvomis atsiskleidžia tik kazane.

DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Džiugi žinia Vilniui – užbaigtos Lazdynų baseino statybos
Vilnius 700 metų jubiliejų pasitiko ryškiai
Vyriausybė pritarė A. Goštauto ir Lukiškių gatvėse esančių pastatų atnaujinimo koncepcijai
Iškilmingai atidarytas naujas meno ir kultūros židinys – Rudaminos meno inkubatorius

Politika

Naujas Vilniaus miesto tarybos narys – į Seimą išėjusią A. Jakavonytę pakeitęs konservatorius A. Skaistys
Posėdžiavo Vilniaus rajono savivaldybės taryba: stipendijas skyrė dar 3 studentams, patvirtinto Valčiūnų gimnazijos modernizacijos projektą
Paskirstytos pusmetinės valstybės dotacijos politinėms partijoms
Giedrius Iškauskas: „Cancel kultūra“ ryja savo vaikus

Kultūra

Sabaliauskaitė ir Gelgotas Vilniui dovanos bendrą kūrinį: vienas kitą mes suprantame iš pusės žodžio
LXXV Vilniaus aukcione siautė varžytuvių vėjas: kūrinių kainos kilo žaibišku greičiu
Moters karžygės istorija bendram spektakliui suvienijo du režisierius
Scenografas Antanas Dubra – apie paauglystės prisiminimų svarbą spektaklyje ,,Kissmas”

Sportas

Paulius Golubickas: „Mano geriausias sezonas buvo su V. Čeburinu“
Sostinėje – Lietuvos čempionų nesėkmė prieš Alytaus ekipą
O. Verbickas toliau atstovaus „Žalgiriui“
Įspūdingiausi mėnesio „LKL“ epizodai
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Vilniaus televizijos bokštas: įdomiausi faktai, būsimoji rekonstrukcija ir restoranas

Vilniaus televizijos bokštas: įdomiausi faktai, būsimoji rekonstrukcija ir restoranas

Zodiako gėlė

Kokia gėlė esate pagal horoskopą?

Auskarų vėrimas ir migrena: kuo tai susiję?

Auskarų vėrimas ir migrena: kuo tai susiję?

kazanas

Ką reikia žinoti apie maisto gaminimą kazane?

Vaikų priėmimas į Vilniaus rajono švietimo įstaigų priešmokyklinio ugdymo grupes 2021–2022 mokslo metams

Vaikų priėmimas į Vilniaus rajono švietimo įstaigų priešmokyklinio ugdymo grupes 2021–2022 mokslo metams

„Baltisches Haus“ planuoja prekybos centro „Mada“ rekonstrukciją: pateikti projektiniai pasiūlymai

„Baltisches Haus“ planuoja prekybos centro „Mada“ rekonstrukciją: pateikti projektiniai pasiūlymai

miškas

Kiek kainuoja miško kirtimo darbai?

Živilė Pukštienė: „Ką aš atradau taikydama refleksijos ir įsivertinimo metodus?“

Živilė Pukštienė: „Ką aš atradau taikydama refleksijos ir įsivertinimo metodus?“

Kaip namuose užsiauginti saldžiųjų paprikų: papildomai neišleisite nė cento

Kaip namuose užsiauginti saldžiųjų paprikų: papildomai neišleisite nė cento

Džiugi žinia Vilniui – užbaigtos Lazdynų baseino statybos

Džiugi žinia Vilniui – užbaigtos Lazdynų baseino statybos

Įspėjimas! Veiklą vykdo piratinė „SPIS|Prisijungti“ svetainės versija

Įspėjimas! Veiklą vykdo piratinė „SPIS|Prisijungti“ svetainės versija

Vilnius 700 metų jubiliejų pasitiko ryškiai

Vilnius 700 metų jubiliejų pasitiko ryškiai

Gyventojai raginami pranešti apie neteisėtą lašinių infuzijų naudojimą

Gyventojai raginami pranešti apie neteisėtą lašinių infuzijų naudojimą

Vyriausybė pritarė A. Goštauto ir Lukiškių gatvėse esančių pastatų atnaujinimo koncepcijai

Vyriausybė pritarė A. Goštauto ir Lukiškių gatvėse esančių pastatų atnaujinimo koncepcijai

Proneta Proneta Proneta

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis-Sveikata
  • Įdomu
  • Istorija
  • IT-technika
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba-Remontas
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Verslo naujienos
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Živilė Pukštienė: „Ką aš atradau taikydama refleksijos ir įsivertinimo metodus?“

Živilė Pukštienė: „Ką aš atradau taikydama refleksijos ir įsivertinimo metodus?“

Kaip namuose užsiauginti saldžiųjų paprikų: papildomai neišleisite nė cento

Kaip namuose užsiauginti saldžiųjų paprikų: papildomai neišleisite nė cento

Džiugi žinia Vilniui – užbaigtos Lazdynų baseino statybos

Džiugi žinia Vilniui – užbaigtos Lazdynų baseino statybos

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Verslo naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • IT-technika
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022