• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Antradienis, 8 liepos 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Idėja savaitgaliui: išsikepkite liuliakebabą – tiks ir mėsainiui, ir dešrainiui

2023-06-18
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Vasarą norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, gaminti lauke ir mėgautis ant žarijų keptais patiekalais. Jei ir šį savaitgalį svarstote užkurti kepsninę, tačiau tradiciniai grilio valgiai pabodo – išbandykite vištienos liuliakebabą. Maisto ekspertas dalijasi gudrybėmis, kaip lengvai ir greitai jį pasigaminti patiems.

Liuliakebabas, anot Vilniaus paukštyno produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio, yra itin populiarus daugelyje regionų – nuo Kaukazo iki centrinės Azijos.

„Todėl šis, iš maltos arba kapotos mėsos ruošiamas ir ant iešmo veriamas, patiekalas turi daugybę skirtingų versijų, marinavimo ir patiekimo būdų. Jam ruošti geriausiai tinka riebesnė mėsa, pavyzdžiui, viščiukų šlaunelių ar ketvirčių. Liuliakebabas dera daugelyje grilio patiekalų – šiuos maltinukus galima naudoti ruošiant mėsainius, dešrainius arba valgyti su skirtingais garnyrais“, – teigia R. Čironis.

Ką daryti, kad mėsa nenukristų nuo iešmo?

R. Čironis pasakoja, kad priklausomai nuo regiono, skiriasi ir liuliakebabo formavimo būdai. Pavyzdžiui, Turkijoje šis kebabas dažnai formuojamas į mėsos kukulius arba paplotėlius, o Azerbaidžane – į pailgus maltinukus.

„Nepaisant formos, dažniausiai jie vyniojami į lavašą ar pitą, o patiekiami su šviežiomis arba keptomis daržovėmis, ryžių plovu. Prie jų puikiai dera jogurto padažai, tokie kaip tzatziki ar česnakinis. Tačiau ne priedai ir ne prieskoniai nulemia šio patiekalo skonį, bet tinkamai parinkta mėsa. Patarčiau įsigyti kuo šviežesnes vištienos dalis ir patiems jas sumalti ar sukapoti. Jei pirksite jau sumaltą mėsą, rinkitės kuo kokybiškesnę“, – pataria R. Čironis.

Maisto technologo teigimu, liuliakebabams kepti tradiciškai naudojami platūs iešmai, maždaug dvigubai didesni už skirtus šašlykams.

„Žinoma, jei liuliakebabą suformuosite pagal pasirinkto įrankio dydį, puikiai tiks ir šašlykų iešmai arba specialūs mediniai pagaliukai. Tiesa, pastaruosius prieš naudojimą reikėtų bent 30 minučių pamirkyti vandenyje, kad kepimo metu neužsidegtų“, – sako maisto ekspertas.

Jis pabrėžia, kad vištienos liuliakebabus geriausia kepti ne ant atviros ugnies, tačiau ant žarijų kaitros – tokiu būdu mėsa neperkeps ir išliks itin sultinga.

„Daugelis nerimauja, kad mėsa nesilaikys ant iešmo ir nukris į žarijas. To išvengsite, jei prieš kepimą vištienos masę gerai ir stipriai suminkysite bei „išmušite“, kad tvirtai sukibtų.“ – dalijasi patarimais R. Čironis ir kviečia išbandyti du itin lengvai pagaminamų liuliakebabų receptus.

Klasikinis vištienos liuliakebabas

4 porcijoms reikės:

  • 1 kg riebesnės smulkintos vištienos (šlaunelių arba nukaulintų ketvirčių mėsos);
  • 2 vnt. didelių kiaušinių;
  • 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio sutarkuoto imbiero;
  • pagal skonį druskos, pipirų, kario, paprikos.

Paruošimo būdas:

Vištieną sumaišykite su susmulkintu svogūnu ir česnaku, kiaušiniais, džiūvėsėliais, imbieru bei prieskoniais. Šią masę gerai išminkykite, „išmuškite“ ir bent valandą palaikykite šaldytuve.  Tuomet ją dar kartą perminkykite ir porą minučių „padaužykite“ į dubenį ar stalviršį. Drėgnomis rankomis ant iešmų suformuokite liuliakebabus, juos kepkite virš kaitrių žarijų apie 10 min. Kepimo metu nuolat vartykite. Paruoštus patiekite su lavašu ir mėgstamomis daržovėmis bei padažais.

Mėsainis su mini liuliakebabais

4 mėsainiams reikės:

  • 4 vnt. mėsainių arba brioche bandelių;
  • 60 g sviesto;
  • 450 g smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • Kelių petražolių, kalendros, baziliko šakelių;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • Saujos granatų sėklų;
  • Prieskonių (pagal skonį);
  • 2 vnt. pomidorų;
  • 4 vnt. salotų lapų;
  • Barbekiu padažo;
  • Riekelės čederio sūrio (nebūtina).

Paruošimo būdas:

Viščiukų šlaunelių mėsą sukapokite ir įdėkite žolelių, grietinės, įmuškite kiaušinį, įdėkite granatų sėklų ir prieskonių. Masę gerai „išmuškite“ ir ant iešmelių formuokite mini liuliakebabus. Kepkite apie 10 minučių. Kiekvieną bandelę perpjaukite per pusę, aptepkite sviestu ir paskrudinkite. Vieną bandelės pusę patepkite barbekiu padažu, tuomet uždėkite salotos lapą, pusiau perpjautą liuliakebabą, riekelėmis pjaustytus pomidorus, sūrį. Mėsainį uždenkite viršutine bandelės dalimi ir mėgaukitės.

Šaltinis: Pranešimas spaudai.
DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai
Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Politika

Įvyko Trakų rajono savivaldybės ir Gibų valsčiaus įgyvendinamo projekto partnerių susitikimas
Tęsiamas Trakų ir Gižycko rajonų savivaldybių įgyvendinamas projektas
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė lankėsi Trakų rajono ugdymo įstaigose
Prezidentas žada užlopyti skylę dėl GPM lengvatos ūkininkams

Kultūra

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Kelionę po sostinę pradeda paroda „Tvaraus Vilniaus kūrėjai“, pristatanti miesto bendruomenių iniciatyvas
Nacionalinė biblioteka išleido pirmą „Prieinamo leidinio“ sertifikatu įvertintą knygą

Sportas

L. Dumančičiaus įvartis nulėmė minimalią pergalę
A lygos lyderių barjeras „Riteriams“ buvo per aukštas
Kviečiama registruotis į didžiausią sostinės sporto renginį – Vilniaus sporto festivalį
„Riteriams” vadovaus Gintautas Vaičiūnas
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

15 priežasčių, dėl kurių verta aplankyti Vilniaus rajoną

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Geriausi kokteiliai Vilniuje

Geriausi kokteiliai Vilniuje

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus Akropolis

Vilniaus „Akropolyje“ – jaukesnės ir šiuolaikiškesnės bendrosios erdvės: baigtas antrojo aukšto atnaujinimas

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022