• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Ketvirtadienis, 28 rugpjūčio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Idėja savaitgaliui: išsikepkite liuliakebabą – tiks ir mėsainiui, ir dešrainiui

2023-06-18
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Vasarą norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, gaminti lauke ir mėgautis ant žarijų keptais patiekalais. Jei ir šį savaitgalį svarstote užkurti kepsninę, tačiau tradiciniai grilio valgiai pabodo – išbandykite vištienos liuliakebabą. Maisto ekspertas dalijasi gudrybėmis, kaip lengvai ir greitai jį pasigaminti patiems.

Liuliakebabas, anot Vilniaus paukštyno produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio, yra itin populiarus daugelyje regionų – nuo Kaukazo iki centrinės Azijos.

„Todėl šis, iš maltos arba kapotos mėsos ruošiamas ir ant iešmo veriamas, patiekalas turi daugybę skirtingų versijų, marinavimo ir patiekimo būdų. Jam ruošti geriausiai tinka riebesnė mėsa, pavyzdžiui, viščiukų šlaunelių ar ketvirčių. Liuliakebabas dera daugelyje grilio patiekalų – šiuos maltinukus galima naudoti ruošiant mėsainius, dešrainius arba valgyti su skirtingais garnyrais“, – teigia R. Čironis.

Ką daryti, kad mėsa nenukristų nuo iešmo?

R. Čironis pasakoja, kad priklausomai nuo regiono, skiriasi ir liuliakebabo formavimo būdai. Pavyzdžiui, Turkijoje šis kebabas dažnai formuojamas į mėsos kukulius arba paplotėlius, o Azerbaidžane – į pailgus maltinukus.

„Nepaisant formos, dažniausiai jie vyniojami į lavašą ar pitą, o patiekiami su šviežiomis arba keptomis daržovėmis, ryžių plovu. Prie jų puikiai dera jogurto padažai, tokie kaip tzatziki ar česnakinis. Tačiau ne priedai ir ne prieskoniai nulemia šio patiekalo skonį, bet tinkamai parinkta mėsa. Patarčiau įsigyti kuo šviežesnes vištienos dalis ir patiems jas sumalti ar sukapoti. Jei pirksite jau sumaltą mėsą, rinkitės kuo kokybiškesnę“, – pataria R. Čironis.

Maisto technologo teigimu, liuliakebabams kepti tradiciškai naudojami platūs iešmai, maždaug dvigubai didesni už skirtus šašlykams.

„Žinoma, jei liuliakebabą suformuosite pagal pasirinkto įrankio dydį, puikiai tiks ir šašlykų iešmai arba specialūs mediniai pagaliukai. Tiesa, pastaruosius prieš naudojimą reikėtų bent 30 minučių pamirkyti vandenyje, kad kepimo metu neužsidegtų“, – sako maisto ekspertas.

Jis pabrėžia, kad vištienos liuliakebabus geriausia kepti ne ant atviros ugnies, tačiau ant žarijų kaitros – tokiu būdu mėsa neperkeps ir išliks itin sultinga.

„Daugelis nerimauja, kad mėsa nesilaikys ant iešmo ir nukris į žarijas. To išvengsite, jei prieš kepimą vištienos masę gerai ir stipriai suminkysite bei „išmušite“, kad tvirtai sukibtų.“ – dalijasi patarimais R. Čironis ir kviečia išbandyti du itin lengvai pagaminamų liuliakebabų receptus.

Klasikinis vištienos liuliakebabas

4 porcijoms reikės:

  • 1 kg riebesnės smulkintos vištienos (šlaunelių arba nukaulintų ketvirčių mėsos);
  • 2 vnt. didelių kiaušinių;
  • 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio sutarkuoto imbiero;
  • pagal skonį druskos, pipirų, kario, paprikos.

Paruošimo būdas:

Vištieną sumaišykite su susmulkintu svogūnu ir česnaku, kiaušiniais, džiūvėsėliais, imbieru bei prieskoniais. Šią masę gerai išminkykite, „išmuškite“ ir bent valandą palaikykite šaldytuve.  Tuomet ją dar kartą perminkykite ir porą minučių „padaužykite“ į dubenį ar stalviršį. Drėgnomis rankomis ant iešmų suformuokite liuliakebabus, juos kepkite virš kaitrių žarijų apie 10 min. Kepimo metu nuolat vartykite. Paruoštus patiekite su lavašu ir mėgstamomis daržovėmis bei padažais.

Mėsainis su mini liuliakebabais

4 mėsainiams reikės:

  • 4 vnt. mėsainių arba brioche bandelių;
  • 60 g sviesto;
  • 450 g smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • Kelių petražolių, kalendros, baziliko šakelių;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • Saujos granatų sėklų;
  • Prieskonių (pagal skonį);
  • 2 vnt. pomidorų;
  • 4 vnt. salotų lapų;
  • Barbekiu padažo;
  • Riekelės čederio sūrio (nebūtina).

Paruošimo būdas:

Viščiukų šlaunelių mėsą sukapokite ir įdėkite žolelių, grietinės, įmuškite kiaušinį, įdėkite granatų sėklų ir prieskonių. Masę gerai „išmuškite“ ir ant iešmelių formuokite mini liuliakebabus. Kepkite apie 10 minučių. Kiekvieną bandelę perpjaukite per pusę, aptepkite sviestu ir paskrudinkite. Vieną bandelės pusę patepkite barbekiu padažu, tuomet uždėkite salotos lapą, pusiau perpjautą liuliakebabą, riekelėmis pjaustytus pomidorus, sūrį. Mėsainį uždenkite viršutine bandelės dalimi ir mėgaukitės.

Šaltinis: Pranešimas spaudai.
DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė
Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę
Netoli Vilniaus nuo kelio nuvažiavusiame automobilyje rasta kontrabandinių rūkalų
Trakuose surengta iškilminga puskarininkio pasikeitimo ceremonija

Politika

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė I. Dirmaitė atsisako savo mandato
Atviras Valdo Benkunsko laiškas naujajai LR premjerei Ingai Ruginienei
Sostinėje prasideda protestas prieš valdančiuosius „Gėdos diena“: prezidentui žada įteikti peticiją
Teismas D. Palucką paliko už grotų, skundą atmetė

Kultūra

Rugsėjį į Vilniaus rajoną grįžta unikalus tarptautinis menų festivalis „Trans/Misijos Balticum 2025“
Žymiausia Druskininkų gidė Aušra Česnulevičienė kviečia pažinti Lietuvą – eiti Čiurlionio keliu
Paveldotvarkos programa Vilniuje įsibėgėja: šiemet jau sutvarkyti 73 objektai
Sėkmingai prabėgo jubiliejinis Trakų bibliotekos „Migruojantis kinas“ sezonas

Sportas

Raudondvaryje – antrojo kėlinio sugrįžimas ir lygiosios
Vilnius ruošiasi sirgti už Lietuvą: prie Baltojo tilto kyla fanų zona
Ketvirtas papildymas moterų komandoje
Pergalė prieš „Dainavą“ išslydo pabaigoje
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Rūdninkuose pradėtos karininio miestelio, skirto vokiečių kariams, statybos

Rūdninkų karinio poligono 2025 m. rugpjūčio mėnesio pratybų grafikas

Įspūdingas Kazbėjaus tiltas vėl atviras eismui

Įspūdingas Kazbėjaus tiltas vėl atviras eismui

Vilnius ruošiasi sirgti už Lietuvą: prie Baltojo tilto kyla fanų zona

Vilnius ruošiasi sirgti už Lietuvą: prie Baltojo tilto kyla fanų zona

Marijampolyje pristatyti seniūnijos heraldiniai simboliai: paminėta gražia švente

Marijampolyje pristatyti seniūnijos heraldiniai simboliai: paminėta gražia švente

Pašilaičių daugiabutyje kilo gaisras, du žmonės išvežti į ligoninę

Pašilaičių daugiabutyje kilo gaisras, du žmonės išvežti į ligoninę

Ūkininkų pavasario sezonas: didžiausią nerimą kelia dešimtmetį nesikeičiančios supirkimo kainos

Žemės ūkio ministerija ragina paspartinti KPP projektų įgyvendinimą

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė

Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę

Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę

Girtas vairuotojas nuvažiavo į griovį ir paspruko iš įvykio vietos

Netoli Vilniaus nuo kelio nuvažiavusiame automobilyje rasta kontrabandinių rūkalų

Auto

Lietuvos naujų automobilių rinka pirmąjį metų pusmetį augo trečdaliu

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Ūkininkų pavasario sezonas: didžiausią nerimą kelia dešimtmetį nesikeičiančios supirkimo kainos

Žemės ūkio ministerija ragina paspartinti KPP projektų įgyvendinimą

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė

Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę

Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022