• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Šeštadienis, 12 liepos 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Įdomu

Ant laužo virta žuvienė – rimta konkurentė ant grilio keptai mėsai: tobulą patiekalo skonį atskleis kelios gudrybės

2021-06-06
Įdomu
Laikas: 3 min skaitymo
Žuvienė

Žuvienė (Nuotr. Pixabay)

Vasara vadinama grilio sezonu: vos tik sušyla, oras prisipildo dūmo kvapo ir kulinarų dėmesio centre atsiduria ant grotelių keptos mėsos bei jos marinavimo receptai. Tačiau dažnas nepelnytai primiršta žuvienę – išskirtinį patiekalą, kuris kiekvieną išvyką prie ežero gali paversti išties ypatinga. Jos virimas ant laužo atskleidžia unikalius skonius, o gaminimas drauge gali sukurti naujas šeimos tradicijas. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalijasi tobulos žuvienės paruošimo paslaptimis ir šio patiekalo receptu, kuris taps rimtu konkurentu tradicinei ant grilio keptai mėsai.

Tobulumą garantuoja įvairovė

Kepsninių sezonui įsibėgėjant, lietuviai šiuo metu ima dairytis sveikesnių receptų alternatyvų. Todėl, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorės Ernestos Dapkienės teigimu, ant grotelių kepama ne tik tradicinė mėsa, bet vis dažniau nusprendžiama rinktis ir įvairiausią žuvį.

„Šių produktų pardavimai pernai, lyginant su 2019-aisiais, išaugo dvigubai. O per pirmąją šių metų pusę šviežios žuvies pardavėme 63 proc. daugiau nei tokiu pačiu laikotarpiu užpernai. Tai rodo, jog karantinas lietuvius išties paskatino išbandyti naujus skonius ir ieškoti, kuo pakeisti tradicinius mėsos gaminius. Kalbant apie šios kategorijos produktų pasirinkimą, mūsų klientai dažniausiai renkasi šviežios raudonosios žuvies filė ir didkepsnius. Nors tokių gaminių daugiausiai parduodame žiemos švenčių laikotarpiu, jų pardavimai ūgteli ir šiltuoju metų laiku“, – sako E. Dapkienė.

Savo ruožtu „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė sveikina lietuvių norą vis dažniau rinktis šviežią žuvį. Anot jos, šis produktas gali išties nustebinti skonių įvairove ir turi daugybę organizmui naudingų medžiagų. Ne veltui, B. Baratinskaitės teigimu, žuvį rekomenduojama įtraukti į kasdienės mitybos racioną, nes šis maistas – energijos, geros nuotaikos bei sveikatos šaltinis.

„Vasara yra ypatingai geras metas pasimėgauti jos privalumais. Nors kepsnines dažniausiai užkariauja mėsa, ant laužo virta žuvienė – puikus išvykų į gamtą akcentas. Tai yra išskirtinis patiekalas, o skaniausias jis verdamas visgi ne namie, bet prie vandens telkinių. Žuvienei užtenka vos kelių pagrindinių produktų: bulvių, svogūno ir, žinoma, pačio pagrindinio komponento. Tinkamiausios žuvys šiam patiekalui: ešeriai, karšiai, karpiai. Be to, norint tobulos žuvienės, jas verta rinktis kelias. Patartina patiekalą virti iš trijų arba dviejų skirtingų rūšių žuvies“, – akcentuoja B. Baratinskaitė.

Todėl, pasidalijusi tobulos žuvienės virimo gudrybėmis, maisto ekspertė siūlo išbandyti šio patiekalo receptą, kuris gali tapti nepakeičiamu kiekvienos išvykos į gamtą palydovu.

Nuostabioms akimirkoms prie laužo: tradicinė kuršių žuvienė

Reikės: vieno didesnio ešerio ir tokio paties karpio, 2 saujų petražolių, 2 didesnių svogūnų, 2 didesnių bulvių, 1 morkos, 3 litrų vandens, žiupsnelio druskos ir pipirų, 3 skiltelių česnako, arbatinio šaukštelio krapų viršūnėlių.

Išvalykite ir išdarinėkite žuvį. Supjaustykite didesniais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Jį uždėkite ant laužo, supilkite vandenį ir virkite apie pusvalandį. Tada supjaustykite svogūnus, bulves, morką. Viską sudėkite į puodą. Įdėkite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais, žuvienę pavirkite dar pusvalandį. Kai ji jau bus paruošta, į puodą suberkite kapotas petražoles bei krapus. Žuvienė – pagaminta: išdalinkite artimiesiems ir skanaukite.

„Šio patiekalo gamyba yra išties ypatingas procesas. Tai puiki proga pasimėgauti gamtos teikiamais malonumais, nuostabiai praleisti laiką su artimaisiais, kurti naujas tradicijas. Žuvienės gamyba ant laužo yra tikra išvykų prie ežero klasika. Visgi ją paruošti galima ne tik čia pat sužvejojus laimikį, bet ir atsivežus savo šviežios bei kokybiškos žuvies. Įspūdžių ir skonių tai tikrai nesumenkins“, – šypsosi B. Baratinskaitė.

DalintisSiųstiSiųsti
Palikti komentarą su FB

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Gaisras Vilkiškių dvare: įvykio aplinkybės tiriamos
Už pasikėsinimą nužudyti ir neteisėtą disponavimą sprogmenimis – teisiamųjų suolas
Ministerija ir sostinė kurs mobilias ugnies komandas, saugančias kritinę infrastruktūrą
Sostinėje ir Vilniaus rajone apšaudyti šeši visuomeniniai autobusai

Politika

Įvyko Trakų rajono savivaldybės ir Gibų valsčiaus įgyvendinamo projekto partnerių susitikimas
Tęsiamas Trakų ir Gižycko rajonų savivaldybių įgyvendinamas projektas
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė lankėsi Trakų rajono ugdymo įstaigose
Prezidentas žada užlopyti skylę dėl GPM lengvatos ūkininkams

Kultūra

Retro muzikos įkvėptas šokių renginys Rotušės aikštėje – jau šiandien
Galvės Jazz fiesta kviečia pažinti kitokius Trakus
Vilnius kviečia menininkus kurti miestą – startuoja kasmetinė meno rėmimo programa
Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Sportas

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams
Čempionų lygoje – pergalingas startas
2025 m. FIFA klubų pasaulio taurės finalas: Paryžiaus „Saint-Germain“ prieš Londono „Chelsea“
Kelias iki 30: statistika ir rekordai Europoje
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Ausinukai

Net sienos turi ausis: ar jūsų kolegos nesiklauso per paliktas ausines ar telefoną?

Pagaliau pajudės? Trakų savivaldybė spaudžia „Via Lietuva“ dėl įstrigusio Vilnius–Trakai kelio projekto

Pagaliau pajudės? Trakų savivaldybė spaudžia „Via Lietuva“ dėl įstrigusio Vilnius–Trakai kelio projekto

15 priežasčių, dėl kurių verta aplankyti Vilniaus rajoną

Pirmam būstui reikalingas pradinis įnašas bus mažinamas iki 10 proc. NT vertės

Pirmam būstui reikalingas pradinis įnašas bus mažinamas iki 10 proc. NT vertės

Vilniaus rajono vicemerė Edita Tamošiūnaitė dalyvavo tarptautiniame moterų lyderystės forume Rumunijoje

Vilniaus rajono vicemerė Edita Tamošiūnaitė dalyvavo tarptautiniame moterų lyderystės forume Rumunijoje

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

Gaisras Vilkiškių dvare: įvykio aplinkybės tiriamos

Gaisras Vilkiškių dvare: įvykio aplinkybės tiriamos

Retro muzikos įkvėptas šokių renginys Rotušės aikštėje – jau šiandien

Retro muzikos įkvėptas šokių renginys Rotušės aikštėje – jau šiandien

Už pasikėsinimą nužudyti ir neteisėtą disponavimą sprogmenimis – teisiamųjų suolas

Už pasikėsinimą nužudyti ir neteisėtą disponavimą sprogmenimis – teisiamųjų suolas

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

Gaisras Vilkiškių dvare: įvykio aplinkybės tiriamos

Gaisras Vilkiškių dvare: įvykio aplinkybės tiriamos

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022