Jeigu nusibosta vis tas pats maistas, bet nenorite leisti pinigų ant receptų knygos, kur galbūt net nerasite jums patinkančių receptų, Šefo receptai yra puiki išeitis. Jų nemokamoje svetainėje rasite tūkstančius receptų įvairioms progoms: nuo idėjų pusryčiams iki stebinančių naujametinių patiekalų. O šiame tekste apžvelgsime vieną iš daugybės receptų derinių – kepsnys ir salotos sočiai vakarienei bei saldus desertas, su kuriuo maloniai užbaigsite dieną.
1 vakarienės dalis: traškūs vištienos kepsneliai
Šefo receptų svetainėje yra net 29 kepsnių receptai. Nuo lengvai paruošiamo jautienos grilio kepsnio, iki neįprasto elnienos kepsnio – kiekvienas ras sau tinkantį patiekalą. Dabar pakalbėkime apie vištienos kepsnelius, kuriuos pagaminti užtruksite tik apie pusvalandį. Pradedame nuo vištienos krūtinėlės ir supjaustome ją itin smulkiais gabaliukais. Pasiėmę dubenį, sudedame gabaliukus, įmušame kiaušinį, įberiame miltus, krakmolą, druskos, pipirų. Viską gerai išmaišome ir gauname tirštą masę, kurią telieka iškepti. Pilame masę į keptuvę, lyg blynelių tešlą, ir netrukus turėsime traškius vištienos kepsnelius.
2 vakarienės dalis: pupelių salotos, pagardintos svogūnų padažu
Nuo salotų smaližiams iki įspūdingai atrodančių krevečių salotų – Šefo receptai turi virš 100 salotų receptų bet kokiai progai. Deja, nėra vietos apžvelgti visus receptus, tad patyrinėsime tik vieną – pupelių salotų receptą. Pradedame nuo to, kad turime išmirkyti mėgstamas pupeles, kad šias būtų lengviau ruošti: jas reikia arba užpilti vandeniu ir palikti 4–12 valandas, arba leisti joms užvirti ir, išjungus ugnį, palikti valandai uždengtame puode. Kai pupelės pakankamai išmirksta, vėl jas išverdame. O kol jos verda, greitai paruošiame padažą: pusžiedžiais supjaustome svogūnus ir pakepiname juos aliejuje. Bemaišydami svogūnus įpilame pomidorų padažo ir, pagal skonį, įberiame maltų pipirų ir druskos. Kai svogūnai taps permatomi, padažas bus paruoštas ir telieka jį supilti ant ištrauktų pupelių ir viską gerai išmaišyti.
3 vakarienės dalis: saldus ir šaltas sluoksniuotas desertas
O kiek Šefo receptai turi desertų? Virš 400! Šiam kartui pristatysime įspūdingą sluoksniuotą desertą. Išimame vanilinius ledus iš šaldytuvo ir, kol jie minkštėja, nedideliais gabaliukais sukapojame sūdytus žemės riešutus ir šokoladą. Tada dar reikia pašildyti riešutų sviestą ir šokolado padažą, kad šie lengviau teptųsi. Dabar telieka sluoksniuoti desertą: popierinio puodelio dugną padengiame riešutais, tada užtepame vanilinių ledų, ir užpilame juos plonu sluoksniu šokoladinio padažo. Tada įberiame dar riešutų ir vėl juos padengiame ledais, bet šį kartą pridedame ir riešutų sviesto sluoksnį, ant kurio užberiame šokolado gabaliukų. Vėl paskleidę ledų, užberiame juos riešutais, o jeigu puodelyje dar lieka vietos, galime toliau sluoksniuoti desertą. Kai desertas beveik lipa per kraštus, įsmeigiame medinį maistinį pagaliuką ir paliekame desertą šaldymo kameroje bent valandai – užteks laiko pagaminti vakarienę ir ja pasimėgauti.
Ir tai tik vienas iš receptų derinių, kurį galite sugalvoti užsukę į Šefo receptų svetainę. O galbūt labiau norite vegetariško pasirinkimo, ar lengvo užkandžio, ar gaivinančio gėrimo? Visa tai lengvai galite rasti. Žinoma, kai tiek daug receptų, gali pasirodyti sunku išsirinkti tik vieną ar kelis tai dienai. Bet, juk nepabandę nesužinosite skonio, o kitą patikusį receptą galėsite ruošti kitą kartą. Šefo receptų kolekcija neišseks ilgam.