• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Ketvirtadienis, 11 gruodžio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Žinios Vilnius

Užsienio nuomonės formuotojai Vilnių įsimylėjo iš pirmo kąsnio – negailėjo komplimentų sostinės gastronomijai

2022-11-25
Vilnius
Laikas: 3 min skaitymo

Lapkričio 10–13 dienomis Vilniuje vyko ypatingas renginys – Lietuvos gastronomijos savaitė, kvietusi maisto mylėtojus leistis į sostinės kulinarinio pasaulio pažinimą. Joje lankėsi ir Lenkijos bei Jungtinės Karalystės kulinarijos entuziastai – garsūs nuomonės lyderiai, kurių sekėjų skaičius socialinėse medijose siekia šimtus tūkstančių. Viešėdami sostinėje jie lankėsi įvairiuose restoranuose, degustavo specialius meniu ir vėliau pasidalino savo įspūdžiais – atskleidė likę nustebinti, o vieną restoraną net panoro „išsivežti“ namo.

Kelia susidomėjimą Vilniumi

Lapkričio mėnesį vykusios Lietuvos gastronomijos savaitės metu Vilniuje svečiavosi trys su kulinarijos sektoriumi susiję nuomonės formuotojai, o du iš jų – Michal Korkosz („rozkoszny“) bei Oliwia Ciesiolka („modrafrelka“) iš Lenkijos – pasidalino savo įspūdžiais plačiau. Visų jų bendras sekėjų skaičius socialiniuose tinkluose siekia 760 tūkstančių.

Svečiai buvo pakviesti apsilankyti įvairiuose sostinės restoranuose bei kavinėse, taip pat apžiūrėti turistų tarpe populiarius miesto objektus: Lukiškių kalėjimą, MO muziejų, Iliuzijų muziejų, Halės turgų, o vėliau atgauti jėgas „Bokšto SPA“. Svečiai viešėjo viešbučiuose „Pacai“ bei „Artagonist“. Visas savo vizito akimirkas nuomonės lyderiai fiksavo ir socialiniuose tinkluose.

„Vilnius gali pasigirti itin aukštos kokybės maitinimo sektoriumi, todėl Gastronomijos savaitės laikotarpį nuomonės formuotojų viešnagei pasirinkome norėdami pabrėžti Vilnių kaip maisto mylėtojams patrauklią lokaciją. Tai, kad mūsų kvietimu čia atvykę svečiai iš užsienio su savo auditorijomis noriai dalijosi nepamirštamomis akimirkomis, leidžia dar geriau pristatyti Vilnių užsienio turistams kaip tą vietą, kurioje galima pasisemti gastronominio įkvėpimo“, – sako agentūros „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Vilniaus restoranai, kuriuos norisi išsivežti namo

Iš Lenkijos į Vilnių pasisvečiuoti atvykęs M. Korkosz savo „Instagram“ paskyroje turi net 305 tūkst. sekėjų auditoriją. Su ja jis dalijosi itin teigiamais vizito įspūdžiais – maisto apžvalgininkas lankėsi restoranuose ir kepyklėlėse „Džiaugsmas“, „Fabrikėlis“, „Beigelių krautuvėlė“, „14 Horses“, „Pinavija“, „Nineteen18“, „Grūdas“ ir kitose, taip pat Halės turgavietėje.

„Man labai patiko visa kelionė, bet ypač likau nustebintas vakariene restorane „Džiaugsmas“. Įspūdinga, kad maistas čia gaminamas tik iš vietinės produkcijos, be to, pateikiamas labai kūrybiškai. Išbandžiau degustacinį meniu su garsiosiomis juodomis žuvies spurgomis, keptu upėtakiu, žuvies ir jūros dumblių sultinyje, su šitake grybais, spanguolėmis bei krapais. Šiuos patiekalus priskirčiau prie vienų geriausių kada nors savo valgytų valgių. Išbandžiau ir grikių ledus, o jų paragavus net susigraudinau. Jei atvirai, šį restoraną norėčiau parsivežti į Varšuvą ir dažniau jame vakarieniauti. Visa Vilniaus gastronomija mane labai maloniai nustebino. Tai miestas, turintis puikų turizmo potencialą“, – sakė nuomonės formuotojas.

Panašiais įspūdžiais dalijosi ir 231 tūkst. sekėjų „Instagram“ turinti O. Ciesiolka. „Visa kelionė buvo puiki – kuo daugiau tyrinėjau miestą, tuo labiau jis man patiko. Geriausiuose Vilniaus restoranuose vietiniai ingredientai derinami su klasikinėmis maisto gaminimo technologijomis, o tai verta „Michelin“ žvaigždutės. Gailiuosi tik dėl to, kad nepavyko paragauti tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalų, šią užduotį pasilikau antrajai viešnagei. Tikrai čia sugrįšiu, nes Vilnių įsimylėjau iš pirmo kąsnio“, – tikino O. Ciesiolka.

Anot jos, Vilniaus virtuvė puikiai atspindi miesto kultūrinę įvairovę ir maloniai stebina skonio receptorius. Nuomonės formuotoja apsilankė restoranuose „Stebuklai“, „Sugamour“, „Dine“, „Astoria Brasserie“ – visi jai paliko puikų įspūdį tiek maisto, tiek interjero ir aptarnavimo prasme.

Miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ kvietimu sostinėje lankęsi nuomonės formuotojai pažintines vietas bei restoranus rinkosi patys. Viešnia iš D. Britanijos išbandė tradicinius lietuviškus patiekalus restoranuose „Senoji trobelė“ ir „Etno Dvaras“. Labiausiai jai patiko kepta duona su sūrio padažu, kurią pažadėjo pati gaminti grįžusi į Londoną, o netradiciniu skoniu nustebino cepelinai ir bulviniai blynai.

 

Šaltinis: vilnius.lt
DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Vilniuje pro langą iššoko 12-kos metų berniukas
Tai, ką atliekų tvarkytojai randa konteineriuose – ir stebina, ir piktina dėl kylančio pavojaus
Kalėdinė eglutė įžiebta ir Šumske
Išskirtinio darželio statybos Balsiuose prasidės dar šią žiemą

Politika

Vilnius reikalauja, kad Minskas nutrauktų hibridines atakas, išleistų įstrigusius vilkikus
Du vaikus turinčios šeimos nebus laikomos daugiavaikėmis
Meras sako, jog sostinėje problemų dėl migrantų kol kas nėra
Šakalienė: visi krašto apsaugos ministrai galėjo atsisveikinti su kariais, man to neleido

Kultūra

Net dešimt Vilniaus erdvių pasipuoš šiuolaikinio meno kūriniais
Lenkų teatro dienos Vilniaus krašte 2025
Lietuvos totorių bendruomenei jau 100 metų
Vilnius skirs finansavimą keturiems filmams, kuriamiems mieste

Sportas

Pratęstas kontraktas su puolėju N. Petkovičiumi
Vilniaus „Žalgirį“ paliko E. Ofori
Šalčininkų rajone – kalėdinis 3×3 krepšinio turnyras
Rekordiniai J. Walkerio tritaškiai padėjo „Rytui“ sutriuškinti kėdainiečius

Populiariausi

Setupad – pirmoji kompanija Baltijos šalyse tapo sertifikuotu Google leidėjų partneriu (GCPP)

Setupad – pirmoji kompanija Baltijos šalyse tapo sertifikuotu Google leidėjų partneriu (GCPP)

Tarptautinės Erasmus+ patirtys Vilniaus agroekologijos mokymo centre

Tarptautinės Erasmus+ patirtys Vilniaus agroekologijos mokymo centre

Vilnius įžiebė natūralią Kalėdų eglę: Katedros aikštėje – milžiniškas eglutės žaisliukas

Vilnius įžiebė natūralią Kalėdų eglę: Katedros aikštėje – milžiniškas eglutės žaisliukas

Vilnius – oficiali Europos Kalėdų sostinė 2025: kokios bus tradicijos ir naujovės

Vilnius – oficiali Europos Kalėdų sostinė 2025: kokios bus tradicijos ir naujovės

Linksmos dovanos, kurios patiks humoro jausmą turintiems žmonėms

Linksmos dovanos, kurios patiks humoro jausmą turintiems žmonėms

„Rx Vaistinė“ – tokios Lietuvoje dar nebuvo: receptiniai vaistai – tiesiai į namus specialiu sertifikuotu transportu

„Rx Vaistinė“ – tokios Lietuvoje dar nebuvo: receptiniai vaistai – tiesiai į namus specialiu sertifikuotu transportu

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Anonsai
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Kalėdų dovanos, kurios tausoja vyro nervų sistemą: kaip automobilio priežiūra tampa investicija į emocinę sveikatą

Kalėdų dovanos, kurios tausoja vyro nervų sistemą: kaip automobilio priežiūra tampa investicija į emocinę sveikatą

Vilniuje pro langą iššoko 12-kos metų berniukas

Vilniuje pro langą iššoko 12-kos metų berniukas

Elena Puidokaitė–Bruzgulienė: mano TOP 5  d.one kalėdinių dovanų rekomendacijos

Elena Puidokaitė–Bruzgulienė: mano TOP 5 d.one kalėdinių dovanų rekomendacijos

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022