• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Pirmadienis, 10 lapkričio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Žinios Vilnius

Užsienio nuomonės formuotojai Vilnių įsimylėjo iš pirmo kąsnio – negailėjo komplimentų sostinės gastronomijai

2022-11-25
Vilnius
Laikas: 3 min skaitymo

Lapkričio 10–13 dienomis Vilniuje vyko ypatingas renginys – Lietuvos gastronomijos savaitė, kvietusi maisto mylėtojus leistis į sostinės kulinarinio pasaulio pažinimą. Joje lankėsi ir Lenkijos bei Jungtinės Karalystės kulinarijos entuziastai – garsūs nuomonės lyderiai, kurių sekėjų skaičius socialinėse medijose siekia šimtus tūkstančių. Viešėdami sostinėje jie lankėsi įvairiuose restoranuose, degustavo specialius meniu ir vėliau pasidalino savo įspūdžiais – atskleidė likę nustebinti, o vieną restoraną net panoro „išsivežti“ namo.

Kelia susidomėjimą Vilniumi

Lapkričio mėnesį vykusios Lietuvos gastronomijos savaitės metu Vilniuje svečiavosi trys su kulinarijos sektoriumi susiję nuomonės formuotojai, o du iš jų – Michal Korkosz („rozkoszny“) bei Oliwia Ciesiolka („modrafrelka“) iš Lenkijos – pasidalino savo įspūdžiais plačiau. Visų jų bendras sekėjų skaičius socialiniuose tinkluose siekia 760 tūkstančių.

Svečiai buvo pakviesti apsilankyti įvairiuose sostinės restoranuose bei kavinėse, taip pat apžiūrėti turistų tarpe populiarius miesto objektus: Lukiškių kalėjimą, MO muziejų, Iliuzijų muziejų, Halės turgų, o vėliau atgauti jėgas „Bokšto SPA“. Svečiai viešėjo viešbučiuose „Pacai“ bei „Artagonist“. Visas savo vizito akimirkas nuomonės lyderiai fiksavo ir socialiniuose tinkluose.

„Vilnius gali pasigirti itin aukštos kokybės maitinimo sektoriumi, todėl Gastronomijos savaitės laikotarpį nuomonės formuotojų viešnagei pasirinkome norėdami pabrėžti Vilnių kaip maisto mylėtojams patrauklią lokaciją. Tai, kad mūsų kvietimu čia atvykę svečiai iš užsienio su savo auditorijomis noriai dalijosi nepamirštamomis akimirkomis, leidžia dar geriau pristatyti Vilnių užsienio turistams kaip tą vietą, kurioje galima pasisemti gastronominio įkvėpimo“, – sako agentūros „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Vilniaus restoranai, kuriuos norisi išsivežti namo

Iš Lenkijos į Vilnių pasisvečiuoti atvykęs M. Korkosz savo „Instagram“ paskyroje turi net 305 tūkst. sekėjų auditoriją. Su ja jis dalijosi itin teigiamais vizito įspūdžiais – maisto apžvalgininkas lankėsi restoranuose ir kepyklėlėse „Džiaugsmas“, „Fabrikėlis“, „Beigelių krautuvėlė“, „14 Horses“, „Pinavija“, „Nineteen18“, „Grūdas“ ir kitose, taip pat Halės turgavietėje.

„Man labai patiko visa kelionė, bet ypač likau nustebintas vakariene restorane „Džiaugsmas“. Įspūdinga, kad maistas čia gaminamas tik iš vietinės produkcijos, be to, pateikiamas labai kūrybiškai. Išbandžiau degustacinį meniu su garsiosiomis juodomis žuvies spurgomis, keptu upėtakiu, žuvies ir jūros dumblių sultinyje, su šitake grybais, spanguolėmis bei krapais. Šiuos patiekalus priskirčiau prie vienų geriausių kada nors savo valgytų valgių. Išbandžiau ir grikių ledus, o jų paragavus net susigraudinau. Jei atvirai, šį restoraną norėčiau parsivežti į Varšuvą ir dažniau jame vakarieniauti. Visa Vilniaus gastronomija mane labai maloniai nustebino. Tai miestas, turintis puikų turizmo potencialą“, – sakė nuomonės formuotojas.

Panašiais įspūdžiais dalijosi ir 231 tūkst. sekėjų „Instagram“ turinti O. Ciesiolka. „Visa kelionė buvo puiki – kuo daugiau tyrinėjau miestą, tuo labiau jis man patiko. Geriausiuose Vilniaus restoranuose vietiniai ingredientai derinami su klasikinėmis maisto gaminimo technologijomis, o tai verta „Michelin“ žvaigždutės. Gailiuosi tik dėl to, kad nepavyko paragauti tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalų, šią užduotį pasilikau antrajai viešnagei. Tikrai čia sugrįšiu, nes Vilnių įsimylėjau iš pirmo kąsnio“, – tikino O. Ciesiolka.

Anot jos, Vilniaus virtuvė puikiai atspindi miesto kultūrinę įvairovę ir maloniai stebina skonio receptorius. Nuomonės formuotoja apsilankė restoranuose „Stebuklai“, „Sugamour“, „Dine“, „Astoria Brasserie“ – visi jai paliko puikų įspūdį tiek maisto, tiek interjero ir aptarnavimo prasme.

Miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ kvietimu sostinėje lankęsi nuomonės formuotojai pažintines vietas bei restoranus rinkosi patys. Viešnia iš D. Britanijos išbandė tradicinius lietuviškus patiekalus restoranuose „Senoji trobelė“ ir „Etno Dvaras“. Labiausiai jai patiko kepta duona su sūrio padažu, kurią pažadėjo pati gaminti grįžusi į Londoną, o netradiciniu skoniu nustebino cepelinai ir bulviniai blynai.

 

Šaltinis: vilnius.lt
DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Santaros klinikų vadovas pripažįsta apie buvusias įtampas Neurochirurgijos centre: tai buvo vienas karštųjų taškų
Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija
Vilniaus mokytojai konferencijoje dalijosi gerosiomis patirtimis
Sereikiškių parke prie Katedros aikštės bus tvarkomi želdiniai

Politika

Siūloma uždrausti nepilnamečiams parduoti nealkoholinį alų ar sidrą
Baltarusijoje strigusius vilkikus siekiama į Lietuvą įleisti per Šalčininkų postą
Užstrigę Baltarusijoje: dedamos pastangos grąžinti namo lietuvius vairuotojus
Dešimtys protestuotojų ragino prezidentą neskirti Kauno ministru: politikas susiginčijo su aktyvistais

Kultūra

Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija
Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius
Tikslas – prikelti Norviliškių pilį naujam gyvenimui ir paversti ją traukos centru
Šv. Jonų bažnyčioje skambės akordeono festivalis VILNIUS 2025

Sportas

Antrą kartą aistruolių favoritu išrinktas L. Antalis
Nugalėję kauniečius „Žalgiris“ užsitikrino Europą
„Kibirkštis-TOKS“ be didesnių problemų susitvarkė su Estijos klubu
Vilniaus rajono boksininkai iš Estijos parsivežė 4 aukso medalius

Populiariausi

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS APIE PARENGTĄ TERITORIJŲ PLANAVIMO DOKUMENTĄ IR GALIMYBĘ TEIKTI PASIŪLYMUS

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS apie parengtą poveikio visuomenės sveikatai vertinimo (toliau – PVSV) Ataskaitą

Jei visa tiesa apie influencerius kainuotų 157 eurus – ar pirktumėte?

Jei visa tiesa apie influencerius kainuotų 157 eurus – ar pirktumėte?

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS APIE PARENGTĄ TERITORIJŲ PLANAVIMO DOKUMENTĄ IR GALIMYBĘ TEIKTI PASIŪLYMUS

SKELBIMAS APIE MIŠKO PARDAVIMĄ VĮ VALSTYBINIŲ MIŠKŲ URĖDIJOS NEMENČINĖS REGIONINIO PADALINIO TERITORIJOJE

Pranešimas apie perkamą žemę miškams įveisti

Sugrįžta „Vilniaus mechanizmų“ festivalis: kaip kalba miesto organizmas?

„Vilniaus vandenys“ skolinasi 50 mln. eurų investicijoms

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

Skalbinių psichologija: ką švaros įpročiai sako apie kiekvieną?

Apleisti nameliai Lietuvoje atgimsta keliautojams

Apleisti nameliai Lietuvoje atgimsta keliautojams

Santaros klinikų vadovas pripažįsta apie buvusias įtampas Neurochirurgijos centre: tai buvo vienas karštųjų taškų

Santaros klinikų vadovas pripažįsta apie buvusias įtampas Neurochirurgijos centre: tai buvo vienas karštųjų taškų

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022