• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Ketvirtadienis, 25 gruodžio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Sušių stiliaus suktinukai su avokadais nustebins ir jus ir svečius

2025-01-11
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Avokadai ir omletas / Freepik

Avokadai ir omletas / Freepik

Išpopuliarėję avokadai – vienas universaliausių pusryčių variantų, nes tinka su skrebučiais ir kiaušiniais, nugula į košių dubenėlius, šilkinę konsistenciją suteikia glotnučiams. Tačiau galima juos kilstelti į dar aukštesnį lygį – patiekti kaip užkandį, kuris žavės ne tik skoniu, bet ir elegantiška išvaizda. 

 

Gerųjų riebalų šaltinis

 

Nors būtume linkę avokadą laikyti daržove ar kaulavaisiu, bet iš tiesų tai – kriaušės formą primenanti vienasėklė uoga, subręstanti ant Amerikinės persėjos medžio – ji paplitusi daugelyje subtropinių ir tropinių regionų. Itin vertinami avokado riebalai, iš kurių yra nemažai polinesočiųjų riebalų rūgščių, taip pat lecitinas, kuris reguliuoja medžiagų apykaitą, aktyvina smegenų ląstelių veiklą. Avokaduose taip pat gausu vitaminų ir mineralų, tad ne veltui jie minimi šalia kitų mūsų organizmui itin reikšmingų „superproduktų“.

 

Neverta jų vengti skaičiuojantiems kalorijas ir atsisakantiems riebių produktų – avokadų riebalai ne tik naudingi organizmui: praturtinus avokadu pietų dubenėlį su kruopomis, daržovėmis ir sūriu, ilgai jaučiamas sotumo jausmas, tad nekyla noras užkandžiauti. Švelnaus skonio ir kreminės konsistencijos avokadai idealiai tinka įvairiems receptams ir deriniams: tepti ant skrebučių, gardinti salotas, dėti į glotnučius ar net desertus, gaminti gvakamolę.

 

Nei per kietas, nei per minkštas – kaip išsirinkti ir laikyti

 

Kartais manome nusipirkę sunokusį avokadą, bet namuose jis pasirodo per kietas. Norint įsitikinti, ar jis gerai prinokęs, reikia pabandyti nuplėšti kotelį – jei tai sunku padaryti, greičiausiai avokadas neprinokęs, o jei jį lengvai nuimate ir viduje minkštimas žalias, be rudų dėmių – jis tinkamiausias skanauti.

 

„Jei dairotės „Hass“ rūšies avokadų, ieškokite jų tamsiai žalios spalvos ar net beveik juodų, nes šviesesnio atspalvio – žali – dažniausiai yra neprinokę. Tiesa, tai galioja tik šios rūšies avokadams. Jei visų veislių avokadai turi įtrūkimų odelėje ar didelių juodų dėmių, turbūt bus pernokę, todėl tokių nepirkite. Jei planuojate avokado nesuvalgyti tą pačią ar kitą dieną, rinkitės kietą, bet laikykite ne šaldytuve, o kambario temperatūroje. Jei norite sunokusius avokadus palaikyti ilgiau – žinoma, dėkite juos į šaldytuvą, taip pristabdysite jų nokimą“, – siūlo ekspertė.

 

Nusipirkus daugiau bei pigiau kietų avokadų ir norint juos sunokinti, ji pataria palaikyti avokadus saulėje arba dėti į popierinį maišelį šalia obuolių, bananų ar pomidorų – tada susidariusios etileno dujos paspartins nokimą. Dar vienas mažiau žinomas nokinimo būdas – užberti avokadą ryžių kruopomis ir kelioms dienoms palikti dubenyje.

 

Kviečiame pasigaminti suktinukų su avokadais – juos paruošite greitai ir lengvai, o efektas pranoks lūkesčius.

 

Vegetariški avokadų suktinukai

 

RECEPTAS

 

Patiekalui reikės:

  • 2 vnt. avokadų;
  • 4 vnt. jūros dumblių lapų;
  • 300 g agurko;
  • 50 g sezamo sėklų;
  • 50 g norimų daigų.
  • aitriosios paprikos miltelių – pagal skonį.

 

Omletui reikės:

  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 2 šaukštų pieno arba augalinio gėrimo;
  • 1 šaukšto aliejaus (kepimui);
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

 

Kaip gaminti:

  1. Avokadus nulupkite ir sutrinkite šakute. Agurkus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Produktus sudėliokite į keturias lygias dalis.
  2. Pagaminkite omletą. Dubenėlyje suplakite kiaušinius su pienu. Paskaninkite kiaušinių plakinį druska ir pipirais. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Iškepkite du plonus (kaip lietiniai blynai) omletus. Omletus susukite, perpjaukite išilgai per pusę ir atvėsinkite.
  3. Jūros dumblių lapus pasidėkite ant sausos pjaustymo lentos. Ant jų dėkite pasiruoštus produktus: trintus avokadus, agurko griežinėlius, pabarstykite sezamo sėklų, aitriosios paprikos miltelių. Dėkite daigus ir omletą.
  4. Susukite lapą ir supjaustykite į 6-8 gabaliukus. Suktinukus galite patiekti su sojų padažu.

Jeigu norite pagaminti veganišką versiją, omletą pakeiskite tofu sūriu.

 

Skanaus!

DalintisSiųstiSiųsti
Palikti komentarą su FB

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Šventinio stalo likučiai: kaip tinkamai juos rūšiuoti?
FA „TransINVEST“ surengė tikrą kalėdinę futbolo šventę
Vilniaus rajono meras su žmona sveikina šv. Kalėdų bei Naujųjų metų proga
Pavilnionių parkas atgims kaip žalioji Pašilaičių oazė

Politika

Vilnius reikalauja, kad Minskas nutrauktų hibridines atakas, išleistų įstrigusius vilkikus
Du vaikus turinčios šeimos nebus laikomos daugiavaikėmis
Meras sako, jog sostinėje problemų dėl migrantų kol kas nėra
Šakalienė: visi krašto apsaugos ministrai galėjo atsisveikinti su kariais, man to neleido

Kultūra

Pasitikrinkite, kaip gerai žinote lietuviškas Kalėdų tradicijas
Nuoširdus šventinis susitikimas Gerviškėse
Kalėdinė dovana Pabarėje: suremontuota laisvalaikio salė
Poškonių kaime plačiai nuskambėjo kalėdinių giesmių magija

Sportas

FA „TransINVEST“ surengė tikrą kalėdinę futbolo šventę
Su Walkerio ir Hardingo tandemu „Rytas“ tvirtai pradėjo Citadele KMT ketvirtfinalį
Nemenčinėje išaiškėjo Vilniaus rajono šaškių ir šachmatų čempionai
Sostinės jauniesiems sportininkams – ir didesnis finansavimas, ir daugiau sporto šakų

Populiariausi

Linksmos dovanos, kurios patiks humoro jausmą turintiems žmonėms

Linksmos dovanos, kurios patiks humoro jausmą turintiems žmonėms

Tarptautinės Erasmus+ patirtys Vilniaus agroekologijos mokymo centre

Tarptautinės Erasmus+ patirtys Vilniaus agroekologijos mokymo centre

Vilnius įžiebė natūralią Kalėdų eglę: kviečia atsigręžti į nematerialias vertybes

Vilnius įžiebė natūralią Kalėdų eglę: kviečia atsigręžti į nematerialias vertybes

Setupad – pirmoji kompanija Baltijos šalyse tapo sertifikuotu Google leidėjų partneriu (GCPP)

Setupad – pirmoji kompanija Baltijos šalyse tapo sertifikuotu Google leidėjų partneriu (GCPP)

Vilnius įžiebė natūralią Kalėdų eglę: Katedros aikštėje – milžiniškas eglutės žaisliukas

Vilnius įžiebė natūralią Kalėdų eglę: Katedros aikštėje – milžiniškas eglutės žaisliukas

„Nemenčinės komunalininkas“ stengsis mažinti šilumos kainas

„Nemenčinės komunalininkas“ stengsis mažinti šilumos kainas

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Anonsai
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Pasitikrinkite, kaip gerai žinote lietuviškas Kalėdų tradicijas

Pasitikrinkite, kaip gerai žinote lietuviškas Kalėdų tradicijas

Astrologinė prognozė naujų metų savaitei

Astrologinė prognozė naujų metų savaitei

Patarimai, kaip teisingai rūšiuoti maisto likučius nuo kalėdinio stalo?

Šventinio stalo likučiai: kaip tinkamai juos rūšiuoti?

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022