• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Trečiadienis, 19 lapkričio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Sušių stiliaus suktinukai su avokadais nustebins ir jus ir svečius

2025-01-11
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Avokadai ir omletas / Freepik

Avokadai ir omletas / Freepik

Išpopuliarėję avokadai – vienas universaliausių pusryčių variantų, nes tinka su skrebučiais ir kiaušiniais, nugula į košių dubenėlius, šilkinę konsistenciją suteikia glotnučiams. Tačiau galima juos kilstelti į dar aukštesnį lygį – patiekti kaip užkandį, kuris žavės ne tik skoniu, bet ir elegantiška išvaizda. 

 

Gerųjų riebalų šaltinis

 

Nors būtume linkę avokadą laikyti daržove ar kaulavaisiu, bet iš tiesų tai – kriaušės formą primenanti vienasėklė uoga, subręstanti ant Amerikinės persėjos medžio – ji paplitusi daugelyje subtropinių ir tropinių regionų. Itin vertinami avokado riebalai, iš kurių yra nemažai polinesočiųjų riebalų rūgščių, taip pat lecitinas, kuris reguliuoja medžiagų apykaitą, aktyvina smegenų ląstelių veiklą. Avokaduose taip pat gausu vitaminų ir mineralų, tad ne veltui jie minimi šalia kitų mūsų organizmui itin reikšmingų „superproduktų“.

 

Neverta jų vengti skaičiuojantiems kalorijas ir atsisakantiems riebių produktų – avokadų riebalai ne tik naudingi organizmui: praturtinus avokadu pietų dubenėlį su kruopomis, daržovėmis ir sūriu, ilgai jaučiamas sotumo jausmas, tad nekyla noras užkandžiauti. Švelnaus skonio ir kreminės konsistencijos avokadai idealiai tinka įvairiems receptams ir deriniams: tepti ant skrebučių, gardinti salotas, dėti į glotnučius ar net desertus, gaminti gvakamolę.

 

Nei per kietas, nei per minkštas – kaip išsirinkti ir laikyti

 

Kartais manome nusipirkę sunokusį avokadą, bet namuose jis pasirodo per kietas. Norint įsitikinti, ar jis gerai prinokęs, reikia pabandyti nuplėšti kotelį – jei tai sunku padaryti, greičiausiai avokadas neprinokęs, o jei jį lengvai nuimate ir viduje minkštimas žalias, be rudų dėmių – jis tinkamiausias skanauti.

 

„Jei dairotės „Hass“ rūšies avokadų, ieškokite jų tamsiai žalios spalvos ar net beveik juodų, nes šviesesnio atspalvio – žali – dažniausiai yra neprinokę. Tiesa, tai galioja tik šios rūšies avokadams. Jei visų veislių avokadai turi įtrūkimų odelėje ar didelių juodų dėmių, turbūt bus pernokę, todėl tokių nepirkite. Jei planuojate avokado nesuvalgyti tą pačią ar kitą dieną, rinkitės kietą, bet laikykite ne šaldytuve, o kambario temperatūroje. Jei norite sunokusius avokadus palaikyti ilgiau – žinoma, dėkite juos į šaldytuvą, taip pristabdysite jų nokimą“, – siūlo ekspertė.

 

Nusipirkus daugiau bei pigiau kietų avokadų ir norint juos sunokinti, ji pataria palaikyti avokadus saulėje arba dėti į popierinį maišelį šalia obuolių, bananų ar pomidorų – tada susidariusios etileno dujos paspartins nokimą. Dar vienas mažiau žinomas nokinimo būdas – užberti avokadą ryžių kruopomis ir kelioms dienoms palikti dubenyje.

 

Kviečiame pasigaminti suktinukų su avokadais – juos paruošite greitai ir lengvai, o efektas pranoks lūkesčius.

 

Vegetariški avokadų suktinukai

 

RECEPTAS

 

Patiekalui reikės:

  • 2 vnt. avokadų;
  • 4 vnt. jūros dumblių lapų;
  • 300 g agurko;
  • 50 g sezamo sėklų;
  • 50 g norimų daigų.
  • aitriosios paprikos miltelių – pagal skonį.

 

Omletui reikės:

  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 2 šaukštų pieno arba augalinio gėrimo;
  • 1 šaukšto aliejaus (kepimui);
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

 

Kaip gaminti:

  1. Avokadus nulupkite ir sutrinkite šakute. Agurkus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Produktus sudėliokite į keturias lygias dalis.
  2. Pagaminkite omletą. Dubenėlyje suplakite kiaušinius su pienu. Paskaninkite kiaušinių plakinį druska ir pipirais. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Iškepkite du plonus (kaip lietiniai blynai) omletus. Omletus susukite, perpjaukite išilgai per pusę ir atvėsinkite.
  3. Jūros dumblių lapus pasidėkite ant sausos pjaustymo lentos. Ant jų dėkite pasiruoštus produktus: trintus avokadus, agurko griežinėlius, pabarstykite sezamo sėklų, aitriosios paprikos miltelių. Dėkite daigus ir omletą.
  4. Susukite lapą ir supjaustykite į 6-8 gabaliukus. Suktinukus galite patiekti su sojų padažu.

Jeigu norite pagaminti veganišką versiją, omletą pakeiskite tofu sūriu.

 

Skanaus!

DalintisSiųstiSiųsti
Palikti komentarą su FB

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Vilniaus taryba svarstys ar mažinti komercinio NT tarifus
Pašilaičiuose atidaryta atnaujinta „Maxima“
Vilniaus rajone rasta 8 tonos nelegalaus alkoholio, jo vertė – 100 tūkst. eurų
Zujūnuose dėl remonto keisis eismas. Kelionės užtruks ilgiau

Politika

Du vaikus turinčios šeimos nebus laikomos daugiavaikėmis
Meras sako, jog sostinėje problemų dėl migrantų kol kas nėra
Šakalienė: visi krašto apsaugos ministrai galėjo atsisveikinti su kariais, man to neleido
Siūloma uždrausti nepilnamečiams parduoti nealkoholinį alų ar sidrą

Kultūra

Eišiškių muzikos mokykloje sužibėjo jauni balsai
Iškilmingai užbaigtas „Scanoramos“ festivalis: paaiškėjo pagrindinio konkurso laimėtojas
Metų knygos vaikams autorė Eglė Jasė: „Man rašymas – galimybė žaisti“
Projektas „Receptas kultūrai“: kai menas atranda kelią į atokiausią kiemą

Sportas

Išretėjusiomis gretomis „Šiauliai“ nusileido „Rytui“
„Žalgirio“ sporto direktoriumi dirbs G. Klevinskas
Iš Dubajaus grįžęs lenktynininkas Rokas Baciuška: „Adrenalinas – mano gyvenimo dalis“
R. Džiaukštas lieka „Žalgirio“ trenerio poste

Populiariausi

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS APIE PARENGTĄ TERITORIJŲ PLANAVIMO DOKUMENTĄ IR GALIMYBĘ TEIKTI PASIŪLYMUS

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS apie parengtą poveikio visuomenės sveikatai vertinimo (toliau – PVSV) Ataskaitą

SKELBIMAS APIE MIŠKO PARDAVIMĄ VĮ VALSTYBINIŲ MIŠKŲ URĖDIJOS NEMENČINĖS REGIONINIO PADALINIO TERITORIJOJE

Pranešimas apie perkamą žemę miškams įveisti

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

INFORMUOJAME APIE PARENGTĄ DETALIOJO PLANO KOREGAVIMĄ „APIE 15 HA TERITORIJOS TARP JUSTINIŠKIŲ GYVENAMOJO RAJONO IR BUIVYDIŠKIŲ TVENKINIŲ DETALIOJO PLANO SPRENDINIŲ KOREGAVIMAS SKLYPUOSE NR. 1 MOZŪRIŠKIŲ G. 50, NR. 4 MOZŪRIŠKIŲ G. 100 SKLYPE IR SKLYPE INICIJAVIMO PAGRINDU“

Ūkininkai galės pasinaudoti supaprastinta parama

Ūkininkams nerimauti neverta: KPP projektai bus baigiami Strateginio plano lėšomis – jokių naujų įsipareigojimų

Vievyje prie bankomato užpultas vyras

Vievyje prie bankomato užpultas vyras

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Vilniaus taryba svarstys ar mažinti komercinio NT tarifus

Vilniaus taryba svarstys ar mažinti komercinio NT tarifus

Gydytojai įspėja: bakterijų atsparumas dėl antibiotikų auga − jos pražudo daugiau žmonių nei ŽIV

Gydytojai įspėja: bakterijų atsparumas dėl antibiotikų auga − jos pražudo daugiau žmonių nei ŽIV

Kodėl „Black Friday“ pavirto į „Black November“, o Kalėdos prasideda spalį?

Kodėl „Black Friday“ pavirto į „Black November“, o Kalėdos prasideda spalį?

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022