• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Antradienis, 8 liepos 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Burokėlių troškinys su daržovėmis ir pievagrybiais – rudeniška vakarienė dviems nekainuos nė 4 eurų

2022-11-05
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
burokėlių troškinys

Vėlyvą rudenį nuimamas vienos populiariausių ir lietuvių mėgstamiausių daržovių – burokėlių – derlius.  Iki pat pavasario prekybos centruose dažnas pirkėjas įsideda jų į savo krepšelį šalia morkų, bulvių ar kopūstų. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ produktų vadovės Marianos Markevičienės, burokėliai ne tik labai naudingi sveikatai, bet ir nebrangūs – jų kilogramas tekainuoja 79 euro centus*, o apdorojimo ir panaudojimo gamyboje būdų tikra galybė. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad burokėliai – tikras vitaminų ir mikroelementų šaltinis, jie žmonėms vertingi ir dėl tirpiųjų skaidulų.

Ką gaminti ir kaip išlaikyti sultingus

Pasak prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologės Linos Barčaitės, jei vasarą dažniausiai marinuotus burokėlius rinkomės tik šaltibarščiams, tai šaltuoju laikotarpiu galime iš jų pasigaminti begalę patiekalų ir taip sutaupyti. „Neapsiribokime tik barščiais ar visiems žinoma mišraine su pupelėmis. Burokėliai – pigi ir universali daržovė, tad pasitelkus fantaziją juos galima panaudoti gaminant įvairias salotas, sumuštinius ar kepinius, kurie praturtins mūsų skonio paletę. Labai gardūs yra veganiški šokoladiniai pyragai su burokėliais, įvairūs burokėlių maltiniai su kruopomis, užkandėlės ir salotos. Rekomenduoju pabandyti išsikepti obuoliais įdarytą burokėlį su razinomis, riešutais, džiovintais grybais ir morkomis, kurie papuoš švenčių stalą, o skubantiems kepto burokėlio riekelė su fetos sūriu ar silke ir juoda duona atstos nusibodusius pusryčius“, – lengvais receptais dalijasi L. Barčaitė.

Kartais šilumoje laikomos daržovės greitai suglemba ir praranda traškumą, tad „Rimi“ produktų vadovė Mariana Markevičienė pataria burokėlius laikyti šaldytuve. „Į šaldytuvo daržovių skyrių sudėkite nuvalytus nuo žemių burokėlius, tik jų neplaukite. Kiekvieną šakniavaisį galite įsukti į foliją ar pergamentinį popierių. Jei turite išsivirę burokėlių ir matote, kad jų tikrai nesuvartosite, susmulkintus sudėkite į šaldymo maišelius ir užšaldykite. Nepatarčiau burokėlių laikyti šiltuose sandėliukuose ar rūsiuose –norint, kad jie gerai išsilaikytų, temperatūra ten turėtų būti vos keli laipsniai šilumos, be to, patalpa turėtų būti sausa“, – pastebi M. Markevičienė.

Prisiminkime šakniavaisines daržoves

Vėstant orams pravartu prisiminti visas šakniavaises daržoves – ropes, ridikus, pastarnokus, saliero šaknis, morkas ir, aišku, burokėlius. Jie – ne tik spalvingai lėkštėje atrodanti ar savo skoniu išskirianti daržovė, tačiau ir žmogaus organizmui reikalingų medžiagų šaltinis. „Tiek skonių patyrimo, tiek naudos sveikatai atžvilgiu ši daržovė turėtų rasti savo vietą kasdienėje žmogaus mityboje. Burokėliuose gausu sveikatai palankių kompleksinių angliavandenių ir tokių mikroelementų, kaip kalis ar magnis, yra ir šiek tiek geležies. Juose taip pat gausu vandenyje tirpių skaidulų, reikalingų tinkamai žarnyno veiklai palaikyti. Be to, ši daržovė yra puikus folio rūgšties šaltinis. Burokėliai iš tiesų praturtina mūsų racioną, todėl jie įvairiais pavidalais turėtų atsidurti tiek vaikų, tiek suaugusiųjų mitybos racione“, – įsitikinusi sveikatai palankios mitybos specialistė E. Gavelienė.

Norintiems sutaupyti „Rimi“ siūlo pasigaminti nebrangų burokėlių troškinį – tokia vitamininga vakarienė leis pasisotinti, bet neapsunkti. Porai ji nekainuos nė 4 eurų.

Troškiniui (2 asm.) reikės:

300 g burokėlių – burokėliai 0,79 eur/1 kg*;
2 vnt. svogūnų – lietuviški fasuoti svogūnai 0,66 eur/1kg;
200 g morkų – plautos morkos  0,55 eur/1 kg;
150 g pievagrybių – pievagrybiai „Rimi“ 1,39 eur/250g;
40 g balzaminio ar kitokio acto, kurį rasite namuose;
20 g cukraus;
Druskos pagal skonį;
Skiltelės česnako;
Mėgstamų prieskonių;
Šiek tiek aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga: 
Burokėlius išverdame, supjaustome gabalėliais, išmaišome su trintu česnaku, cukrumi, balzminiu actu ir 30-60 minučių pamarinuojame. Jeigu turite laiko, galite juos užmarinuoti iš ryto, o vakare išsiimti iš šaldytuvo.
Morkas supjaustome šiaudeliais, svogūną – kubeliais, pievagrybius – storesnėmis riekelėmis.
Daržoves ir grybus pakepiname keptuvėje ant aliejaus.
Ant pakepintų daržovių dedame marinuotus burokėlius, beriame druskos ir kitų mėgstamų prieskonių bei kelias minutes pakepiname ant vidutinės kaitros. Toks patiekalas bus sveikatai palanki vakarienė, bet jį galima panaudoti ir kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Skanaus!

Žymos: Burokėlių troškinys
DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai
Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Politika

Įvyko Trakų rajono savivaldybės ir Gibų valsčiaus įgyvendinamo projekto partnerių susitikimas
Tęsiamas Trakų ir Gižycko rajonų savivaldybių įgyvendinamas projektas
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė lankėsi Trakų rajono ugdymo įstaigose
Prezidentas žada užlopyti skylę dėl GPM lengvatos ūkininkams

Kultūra

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė
Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji
Kelionę po sostinę pradeda paroda „Tvaraus Vilniaus kūrėjai“, pristatanti miesto bendruomenių iniciatyvas
Nacionalinė biblioteka išleido pirmą „Prieinamo leidinio“ sertifikatu įvertintą knygą

Sportas

L. Dumančičiaus įvartis nulėmė minimalią pergalę
A lygos lyderių barjeras „Riteriams“ buvo per aukštas
Kviečiama registruotis į didžiausią sostinės sporto renginį – Vilniaus sporto festivalį
„Riteriams” vadovaus Gintautas Vaičiūnas
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Nuo liepos 1 d. Vilniuje – nauji viešojo transporto bilietai šeimoms ir grupėms

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

Vilniuje automobilis rėžėsi į stotelėje stovėjusias merginas – viena iš jų žuvo

15 priežasčių, dėl kurių verta aplankyti Vilniaus rajoną

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Vilniaus rajone įgyvendintas Erasmus+ mokymo kursas “Capture The Future”

Geriausi kokteiliai Vilniuje

Geriausi kokteiliai Vilniuje

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus rajone aktyviai tęsiami asfaltavimo darbai

Vilniaus Akropolis

Vilniaus „Akropolyje“ – jaukesnės ir šiuolaikiškesnės bendrosios erdvės: baigtas antrojo aukšto atnaujinimas

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Karaliaus Mindaugo piknike prie Neries – tūkstančių vilniečių giedama Tautiška giesmė

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Vilniaus rajone iškilmingai paminėta Liepos 6-oji

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Gedimino prospekte ties Katedra bus keičiami pakeliami stulpeliai

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022