Smidrai yra ne tik skani daržovė, bet ir labai sveika. Todėl ją reikėtų rinktis kaip įmanoma dažniau. Kartais gali pritrūkti idėjų, kaip juos pasiruošti, tad šis straipsnis yra būtent jums, nes jame papasakosime, kaip įvairiai ir skaniai juos galima pasigaminti.
Smidrai su šonine
Tai turbūt vienas lengviausiai ir greičiausiai pagaminamų patiekalų. Praktiškai jis gali būti valgomas tiek šiltas, tiek šaltas. Jį kuo puikiausiai galima valgyti kaip užkandį ar pagrindinį patiekalą. Todėl tikrai verta jį užsirašyti ir įtraukti į jūsų mėgstamų patiekalų sąrašą. Tad pirmiausia reikėtų pasiruošti smidrus. Juos reikėtų nuplauti ir nulaužti jų sumedėjusias dalis. Tuomet juos reikėtų lengvai apvirti, taip jie įgaus daugiau skonio, taps žymiai ryškesni ir skanesni. Svarbu jų nepervirti, nes patiekalas nesigaus. Verdančiame vandenyje per daug ilgai laikyti tikrai nereikia, užtenka vos 5 min. Kad sustabdyti virimo procesą juos patartina dėti į šaltą vandenį, kol jie bent truputį atvės. Tada ant smidrų reikėtų vynioti plonai pjaustytą šoninę. Ją reikėtų vynioti gana tvirtai, kad kepdama neatsivyniotų. Tuomet taip paruoštus smidrus reikėtų apkepti keptuvėje. Kepimas neturėtų būti ilgas. Ženklas, kad jie jau tinkami valgyti yra tada, kai šoninė gražiai apskrunda. Kepti smidrai su šonine keptuvėje puikiai tinka valgyti su virtais kiaušiniais ar kitais priedais.
Smidrai kaip garnyras
Smidrai gali būti naudojami ir kaip garnyras. Juos puikiai galima derinti prie įvairių mėsos patiekalų. Jų paruošimas yra taip pat labai paprastas. Juos vėlgi reikėtų apvirti lygiai taip pat, kaip ir minėjome anksčiau. Išvirus juos galima apibarstyti druska, pipirais ir kitais patinkančiais prieskoniais ir jie gali būti jau valgomi. O jeigu norite dar daugiau skonio, tuomet galite juos apkepti svieste pagardintame su įvairiomis žolelėmis. Irgi reikėtų įdėti druskos ir pipirų ir lengvai apkepti. Kad sviestas nedegtų, į jį reikėtų įpilti šiek tiek aliejaus.
Smidrai kituose patiekaluose
Smidrų paruošimų variantų yra labai daug. Dar vienas būdas, kaip juos skaniai valgyti yra dėti į omletą, kuris yra kepamas orkaitėje. Prieš dedant į kiaušinio mišinį, jį vėl reikėtų apdoroti. Šiek tiek apvirtus smidrus reikėtų supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir juos sudėti į išplaktą kiaušinį. Smidrai puikiai dera ir su kitomis daržovėmis, todėl į omletą galima dėti ir kelių rūšių daržoves.