• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Pirmadienis, 3 lapkričio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Fermentuoti kopūstai Kimchi – korėjietiška maisto kultūros pažiba, kurią galite pasigaminti patys

2022-05-28
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Eating,Kimchi,Cabbage,In,A,Bowl,With,Chopsticks,,Korean,Food

Labai egzotiškas Kimchi pavadinimas neapgauna – tai korėjietiški fermentuoti kopūstai, tradicinis Azijos šalių valgis. Jau daugelį metų karta iš kartos gaminamas kimči pasižymi universaliu ir autentišku skoniu, kurį nesunku atkartoti ir savo namų virtuvėje, pasakoja prekybos tinklas „Lidl“. Galbūt dėl to kimči taip greitai išpopuliarėjo ir visame pasaulyje.

Kimči yra vienas svarbiausių korėjiečių maisto kultūros elementų, kurį šiame regione įprasta valgyti bent kartą per dieną – vieną arba kaip garnyrą papildant kitus patiekalus. Sodrų kimči skonį galima derinti kartu su bulviniais blynais, maišyti su ryžiais, įdaryti kopūstais omletą ar net naudoti kaip įdarą sumuštinyje.

Pilnas įstabaus ir švelniai aštraus skonio, kimči taip pat yra tikra vitaminų bomba, kurią patariama įtraukti į savo mitybos racioną, jeigu turite širdies ar imuninės sistemos problemų bei skundžiantis virškinimo sutrikimais. Fermentuotuose kopūstuose gausu vitaminų A, C, K, taip pat kalio ir kalcio, kurie užtikrina sveikus ir stiprius kaulus.

Nepaisant to, kad pastaruoju metu kimči yra patiekiamas kone visuose azijietiško maisto restoranuose, šį valgį galima nesunkiai pasigaminti patiems. Gana elementarus ir lyginant su kitais rytų kultūrų valgiais paprastai paruošiamas kimči receptas patiks daugeliui jį pirmą kartą išbandančių žmonių, kadangi valgį nesunku pritaikyti savo skonio receptoriams.

Pavyzdžiui, gaminant kimči galima eksperimentuoti su ingredientų kiekiais, mat tai lemia ir galutinį valgio skonį. Prie finalinių kimči skonio savybių ženkliai prisideda ir temperatūra, kurioje kimči yra gaminamas ir laikomas, bei laikas – sakoma, kad kuo ilgiau kimči yra laikomas, tuo išraiškingesnį skonį jis įgauna. Be to, kimči receptą galima nesunkiai pritaikyti turintiems įvairių maisto netoleravimo problemų ar alergijų.

Jeigu susigundėte ir ruošiatės gaminti kimči, jums būtina žinoti kelis papildomus dalykus. Pirma, Azijos šalyse kimči yra gaminamas dideliais kiekiais – fermentuoti kopūstai sukraunami į medines statines, tačiau patys išmėginkite kimči sukimšti į užsukamus stiklainius. Tokiu būdu galite patogiai planuoti kimči porcijas ir į vieną stiklainį įdėti tiek kopūstų, kiek numatote suvalgyti vieno prisėdimo prie stalo metu.

Antra, tradicinis kimči yra gaminamas perpjaunant Pekino kopūstą išilgai pusiau ir ištepant jį specialiai gaminama pasta, bet ne ką prastesnį kimči skonį išgausite ir kopūstą supjaustę juostelėmis – taip ir valgyti bus žymiai paprasčiau, pastebi „Lidl“.

Prekybos tinklas taip pat dalijasi receptu greitam bei lengvam kimči paruošimui, o visose „Lidl“ parduotuvėse galima rasti ir šiam valgiui reikalingų šviežių Pekino kopūstų ir kitų daržovių.

Kimči – lengvai ir greitai (8 garnyro porcijos)

Jums reikės: 1 Pekino kopūsto, 3 skiltelių česnako, 8 nedidelių ridikėlių, 2 morkų, 4 laiškinių svogūnų, 2 šaukštų azijietiško žuvies padažo (nebūtina), 2 šaukštų aitriųjų paprikų pastos arba aštraus čili padažo Sriracha, 1 šaukšto smulkaus cukraus, 3 šaukštų ryžių acto, nedidelio kubelio imbiero, druskos.

Gaminimo eiga: Pekino kopūstą supjaustykite maždaug 2,5 cm juostelėmis, sudėkite į dubenį ir sumaišykite su šaukštu druskos, atidėkite į šalį vienai valandai. Tuo tarpu pasigaminkite specialią kimči pastą – nedideliame dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, tarkuotą imbierą, čili padažą arba pastą, cukrų ir ryžių actą, jeigu naudojate, supilkite ir azijietišką žuvies padažą.

Po valandos kopūstą išimkite iš dubens ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiekvieną juostelę gerai nusausinkite ir leiskite bent trumpam išdžiūti. Tuomet į didelį dubenį suberkite stambiai tarkuotus ridikėlius ir morkas (pastarąsias galite pjaustyti taip, kad gautųsi maži pagaliukai), sudėkite ir smulkiai pjaustytus laiškinius svogūnus, Pekino kopūsto juosteles ir paruoštą kimči pastą bei gerai išmaišykite.

Kimči galite patiekti iš karto arba sudėkite į stiklainį ir fermentuokite. Uždarytą stiklainį reikia per naktį arba parą laiko laikyti kambario temperatūroje ir tuomet atvėsinti laikant šaldytuve. Šaldytuve kimči galite laikyti iki 2 savaičių. Skanaus!

DalintisSiųstiSiųsti

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Pastangos dėl Vilniaus miškų – išvežta daugiau nei dvidešimt sunkvežimių atliekų
Vilniaus rajone už gyvūnų gerovę kovoja „Zoo Patrulis“
Puoselėjamas Šalčininkų menų mokyklos pastato grožis
Vilniaus rajono boksininkai iš Estijos parsivežė 4 aukso medalius

Politika

Dešimtys protestuotojų ragino prezidentą neskirti Kauno ministru: politikas susiginčijo su aktyvistais
Lukašenka uždraudė Lenkijoje ir Lietuvoje registruotų sunkvežimių eismą Baltarusijoje
Lietuvoje keičiami Ukrainos karo pabėgėlių leidimai laikinai gyventi
Krito palankus Nausėdos vertinimas: Žemaitaičio reitingas – prasčiausias per devynerius metus

Kultūra

Puoselėjamas Šalčininkų menų mokyklos pastato grožis
Išrinkti Žaliosios sostinės filmų kūrimo iššūkio nugalėtojai
Daugiau nei knygų namai. Vilniaus rajono Centrinei bibliotekai – 85-eri
Vilnius dar stipriau vystys naktinę ekonomiką

Sportas

Antrą kartą aistruolių favoritu išrinktas L. Antalis
Nugalėję kauniečius „Žalgiris“ užsitikrino Europą
„Kibirkštis-TOKS“ be didesnių problemų susitvarkė su Estijos klubu
Vilniaus rajono boksininkai iš Estijos parsivežė 4 aukso medalius

Populiariausi

Vilniaus rajone, įtariama, padegta pirtis: sulaikyti trys įtariamieji

Vilniuje prie daugiabučio rasta negyva mergina

Jaunieji mokslininkai kviečia į renginį „Mokslo tinklai – tiltai“: kai mokslas tampa artimas kiekvienam

Jaunieji mokslininkai kviečia į renginį „Mokslo tinklai – tiltai“: kai mokslas tampa artimas kiekvienam

Kokia gėlė esate pagal horoskopą?

Kokia gėlė esate pagal horoskopą?

Susitikimas jaunimo su M (7)

Vilniaus rajono merė susitiko su jaunimu

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS APIE PARENGTĄ TERITORIJŲ PLANAVIMO DOKUMENTĄ IR GALIMYBĘ TEIKTI PASIŪLYMUS

Vilniaus rajonas – konkurse „Išmanus miestas 9“

Vilniaus rajonas – konkurse „Išmanus miestas 9“

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Antrą kartą aistruolių favoritu išrinktas L. Antalis

Antrą kartą aistruolių favoritu išrinktas L. Antalis

Pastangos dėl Vilniaus miškų – išvežta daugiau nei dvidešimt sunkvežimių atliekų

Pastangos dėl Vilniaus miškų – išvežta daugiau nei dvidešimt sunkvežimių atliekų

Vilniaus rajone už gyvūnų gerovę kovoja „Zoo Patrulis“

Vilniaus rajone už gyvūnų gerovę kovoja „Zoo Patrulis“

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022