• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Ketvirtadienis, 28 rugpjūčio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Paskutineiams vasaros griliams: kiaulienos šašlykai su šviežiais vaisiais – ir pigu, ir skanu

2024-08-21
Receptai
Laikas: 4 min skaitymo
Kiaulienos su vaisiais iešmeliai

Kiaulienos su vaisiais iešmeliai

Kiauliena – lietuvių mėgstamiausia ir ypač gera kaina pasižyminti mėsa, todėl šašlykai visą grilinimo sezoną neužleidžia savo sosto. Ieškote naujų idėjų, kaip paruošti skanų grilio patiekalą, kuris nudžiugins ir kūną, ir piniginę? „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė siūlo šviežią kiaulieną derinti su vaisiais. Išleisite visai mažai, o tokie deriniai nepaliks abejingų – tiesiog kvepės vasara.

Pirmenybę teikia lietuviškai kiaulienai

Nauji mitybos vėjai įsisukę ir pas kepsninių entuziastus. Jie įkvepia dažniau grilinti vištienos, žuvies patiekalus, ant grotelių atsiduria ne tik daržovės, bet ir vaisiai, netgi desertai. Visgi, kaip pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė, kiaulienai prarasti favoritės karūnos dar negresia.

„Kiauliena yra ne tik skanus, bet ir itin ekonomiškas pasirinkimas, todėl ji jau daug metų iš eilės yra populiariausia šviežios mėsos skyriuje. Šios mėsos privalumai neapsiriboja vien kaina – kiauliena taip pat yra universali ir lengvai pagaminama, todėl puikiai tinka vasaros griliams. Todėl sezono metu siūlome ne tik ypač platų jau kepimui paruoštų gaminių asortimentą, bet nuolat skelbiame ir geras akcijas šviežiai kiaulienai“, – sako G. Kitovė.

Pasak jos, lietuviai turi labai aiškų prioritetą rinkdamiesi kiaulieną – ieško jos ne tik pagal kainą, bet žiūri ir į kilmės šalį. Todėl „Iki“ sveriamos mėsos skyriuje absoliučiai visa kiauliena, kaip ir vištiena, jautiena – tik iš Lietuvos ūkių. „Iki“ mėsos technologo Gintaro Bačkovo teigimu, lietuviai yra teisūs kreipdami dėmesį į mėsos kilmę – lietuviška šviežia mėsa pasižymi aukšta kokybe, o į „Iki“ parduotuves pristatoma per itin trumpą laiką.

„Mėsą renkantis iš Lietuvos gamintojų, užtikrinamas trumpiausias kelias iki vartotojo. Tai reiškia, kad pirkėjas gauna maksimaliai šviežią mėsą, kuri būtina skanaus patiekalo pagaminimui. Be to, „Iki“ kelia ypač griežtus reikalavimus kokybei, todėl dirbant su vietos tiekėjais yra dar paprasčiau kontroliuoti saugą ir mėsos kokybę. Mūsų šalies augintojai laikosi aukštų paukščių ir gyvulių auginimo sąlygų standartų, o visą tiekimo grandinę griežtai prižiūri šalies atsakingos tarnybos“, – sako G. Bačkovas.

Mėsos technologo teigimu, kokybiškos gyvulių auginimo sąlygos svarbu ne tik dėl gyvūnų gerovės, bet ir dėl galutinio produkto maistinių bei skoninių savybių. Jeigu gyvūnas laikomas kuo palankesnėmis sąlygomis, kokybiškai maitinamas, jis patiria mažiau streso. Tai lemia, kad mėsa bus minkštesnė, šviesesnė, sultingesnė ir lengviau paruošiama.

Dar daugiau, rūpinantis nuolatiniu mėsos šviežumu, didžiosiose parduotuvėse „Iki“ mėsininkai patys pagal aukščiausius standartus vietoje išpjausto kiaulieną, vištieną. Be to, mėsa nėra kaupiama, šaldoma, o į parduotuves pristatoma net 6 kartus per savaitę. Tokius aukštus standartus įvertino ir klientai – šiemet pirkėjų balsai lėmė, kad „Iki“ šviežios mėsos skyriui už aukščiausią kokybę įteiktas prestižinis QUDAL medalis.

Šviežios kiaulienos palydovai – ir ananasai, ir kaulavaisiai

Kiauliena ir vaisiai – ne taip dažnai sutinkama, bet naujus skonio horizontus atverianti idėja. Tokie patiekalai ne taip apsunkins skrandį, o jūs labai lengvai į savo racioną įtrauksite daugiau vaisių. Sultinga kiauliena labai skaniai dera su lengvu vaisišku saldumu, o jų rūgštis – prideda patiekalui šviežumo.

„Tereikia prisiminti visame pasaulyje išpopuliarėjusią havajietišką klasiką – kiaulieną su ananasais. Ananasų saldumas sušvelnina kiaulienos riebumą ir suteikia mėsai egzotiško aromato bei spalvų. Kitas skanus derinys – kiaulienos šašlykas su kaulavaisiais, tokiais kaip nektarinai arba persikai. Tokį patiekalą galima paskaninti ir rozmarinu, kuris praturtins patiekalą nepakartojamu kvapu. Mėgstantiems saldesnius marinatus, tikrai patiks šašlykai su kaulavaisiais ir medumi. Be to, skaniai kiauliena ant iešmo dera ir su obuoliais, kriaušėmis“, – idėjomis dalijasi „Iki“ kulinarijos technologė G. Urbonavičiūtė.

Į šiuos patiekalus galite įtraukti įvairias prieskonines žoleles, kurios papildomai pagyvins kiaulienos skonį, pavyzdžiui, baziliką, mėtą. Tinklo kulinarijos technologė dalijasi 3 paprastais deriniais, kaip įprastus šašlykus patiekti dar įdomiau ir skaniau.

Kiaulienos šašlykai su ananasais ir čili

Reikės: 1 kg šviežios kiaulienos nugarinės arba sprandinės, 3/4 puodelio sojų padažo, 3/4 puodelio ananasų sulčių, 3/4 puodelio rudojo cukraus, 2 šaukštelių malto imbiero, 3 šaukštų aliejaus, 6 česnako skiltelių, maltų čili pipirų, 1 ananaso, 2 raudonųjų paprikų.

Gaminame:

  1. Į dubenį įpilkite sojų padažo, ananasų sulčių, rudojo cukraus, imbiero, aliejaus, sudėkite išspaustas česnako skilteles ir pagal skonį čili miltelių. Gerai sumaišykite ir atsipilkite 3/4 puodelio. Likusiu marinatu užpilkite supjaustytą kiaulieną ir pamasažuokite. Palikite marinuotis šaldytuve 2-8 valandas.
  2. Ant iešmų pakaitomis verkite kiaulieną, ananaso ir paprikos gabalėlius.
  3. Kepkite retkarčiais apversdami ir dažnai apšlakstydami pasiliktu marinatu.

Kiaulienos šašlykai su nektarinais ir medumi

Reikės: 1 kg šviežios kiaulienos nugarinės arba sprandinės, 2 šaukštų Dižono garstyčių, 2 šaukštų medaus, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, 4 didelių nektarinų, ½ puodelio medaus.

Gaminame:

  1. Sumaišykite garstyčias, 2 šaukštus medaus, aliejų, česnaką, įberkite druskos, pipirų ir marinatu apliekite supjaustytą kiaulieną. Marinuokite mažiausiai 30 minučių, o geriausia palikti kelioms valandoms.
  2. Kiekvieną nektariną supjaustykite į šešias skilteles.
  3. Ant iešmo pakaitomis maukite šašlykų gabalėlius ir nektarinus. Kepkite dažnai juos apliedami arba patepdami teptuku medumi.

Kiaulienos šašlykai su obuoliais

Reikės: 1 kg šviežios kiaulienos, 4 obuolių, 2 šaukštų smulkinto šalavijo, 100 ml obuolių sulčių, 2 citrinų, 4 šaukštų garstyčių, 8 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Iš citrinų išspauskite sultis ir nutarkuokite žievelę. Sumaišykite obuolių sultimis, šalaviju, įdėkite garstyčių, druskos, pipirų.
  2. Apliekite marinatu smulkintą kiaulieną ir padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.
  3. Ant iešmo pakaitomis maukite šašlykų gabalėlius ir obuolių skilteles.

Skanaus!

DalintisSiųstiSiųsti
Palikti komentarą su FB

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė
Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę
Netoli Vilniaus nuo kelio nuvažiavusiame automobilyje rasta kontrabandinių rūkalų
Trakuose surengta iškilminga puskarininkio pasikeitimo ceremonija

Politika

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė I. Dirmaitė atsisako savo mandato
Atviras Valdo Benkunsko laiškas naujajai LR premjerei Ingai Ruginienei
Sostinėje prasideda protestas prieš valdančiuosius „Gėdos diena“: prezidentui žada įteikti peticiją
Teismas D. Palucką paliko už grotų, skundą atmetė

Kultūra

Rugsėjį į Vilniaus rajoną grįžta unikalus tarptautinis menų festivalis „Trans/Misijos Balticum 2025“
Žymiausia Druskininkų gidė Aušra Česnulevičienė kviečia pažinti Lietuvą – eiti Čiurlionio keliu
Paveldotvarkos programa Vilniuje įsibėgėja: šiemet jau sutvarkyti 73 objektai
Sėkmingai prabėgo jubiliejinis Trakų bibliotekos „Migruojantis kinas“ sezonas

Sportas

Raudondvaryje – antrojo kėlinio sugrįžimas ir lygiosios
Vilnius ruošiasi sirgti už Lietuvą: prie Baltojo tilto kyla fanų zona
Ketvirtas papildymas moterų komandoje
Pergalė prieš „Dainavą“ išslydo pabaigoje
  • Populiariausi
  • Komentarai
  • Naujausi
Rūdninkuose pradėtos karininio miestelio, skirto vokiečių kariams, statybos

Rūdninkų karinio poligono 2025 m. rugpjūčio mėnesio pratybų grafikas

Įspūdingas Kazbėjaus tiltas vėl atviras eismui

Įspūdingas Kazbėjaus tiltas vėl atviras eismui

Vilnius ruošiasi sirgti už Lietuvą: prie Baltojo tilto kyla fanų zona

Vilnius ruošiasi sirgti už Lietuvą: prie Baltojo tilto kyla fanų zona

Marijampolyje pristatyti seniūnijos heraldiniai simboliai: paminėta gražia švente

Marijampolyje pristatyti seniūnijos heraldiniai simboliai: paminėta gražia švente

Vilniuje padaugėjo nerūkymo zonų: paskelbtos naujos vietos

Vilniuje padaugėjo nerūkymo zonų: paskelbtos naujos vietos

Ūkininkų pavasario sezonas: didžiausią nerimą kelia dešimtmetį nesikeičiančios supirkimo kainos

Žemės ūkio ministerija ragina paspartinti KPP projektų įgyvendinimą

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė

Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę

Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę

Girtas vairuotojas nuvažiavo į griovį ir paspruko iš įvykio vietos

Netoli Vilniaus nuo kelio nuvažiavusiame automobilyje rasta kontrabandinių rūkalų

Auto

Lietuvos naujų automobilių rinka pirmąjį metų pusmetį augo trečdaliu

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Ūkininkų pavasario sezonas: didžiausią nerimą kelia dešimtmetį nesikeičiančios supirkimo kainos

Žemės ūkio ministerija ragina paspartinti KPP projektų įgyvendinimą

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė

Iš pareigų traukiasi Vilniaus Žvėryno gimnazijos vadovė

Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę

Ruošiamasi atnaujinti Vilniaus teritorinės muitinės būstinę

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022