• Renginiai
  • Receptai
  • Laisvalaikis
  • Video
Antradienis, 4 lapkričio 2025
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Reklama
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
  • Žinios
    • Vilnius
    • Trakai
    • Vilniaus rajonas
    • Elektrėnai
    • Šalčininkai
  • Renginiai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Politika
  • Mokslas
  • Turizmas
  • Įdomu
  • ŽŪM
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Vilniaus Kraštas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Receptai

Šventiniam savaitgaliui: 4 lengvi ir nebrangūs patiekalai

2024-05-29
Receptai
Laikas: 4 min skaitymo
Meduolių ir bananų pyragas | nuotr. AdobeStock

Meduolių ir bananų pyragas | nuotr. AdobeStock

Vasaros savaitgaliai skirti poilsiui, šeimai ir malonioms veikloms, tad artimuosius ir draugus norisi vaišinti lengvai bei greitai pagaminamais nebrangiais, bet ypač skaniais valgiais. Kulinarijos meistrai siūlo 4 patiekalų idėjas, kurios puikiai derės su Vilniaus šaltibarščių festivalio ir Tėvo dienos nuotaikomis.

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė dalinasi, kad artėjantis savaitgalis savo minėtinų progų gausa gali tapti puikiu įkvėpimu nesudėtingiems, bet gaiviems ir vasariškiems eksperimentams virtuvėje.

„Tikiu, kad kone kiekvienam veiklų kupinais vasaros savaitgaliais kaip štai šis artėjantis, nesinori laužyti galvos, ką skanaus ir nesudėtingo pasigaminti, o ypač – ilgai suktis prie puodų. Šeštadienį vyksiantis Vilniaus šaltibarščių festivalis ar artėjanti Tėvo diena gali padiktuoti ne tik smagią nuotaiką, bet ir savaitgalio meniu. Mūsų kulinarijos meistrai pasidalino receptais, kurie ne tik užpildys visos dienos valgių meniu, bet ir puikiai tiks norint paminėti šias ypatingas progas. Pasirūpinę tokiais baziniais produktais kaip vištiena, vaisiai, daržovės, sūris ar net visais šaltibarščiams reikalingais ingredientais, kurie visą šią savaitę mūsų tinkle kainuoja reikšmingai pigiau, nesudėtingai ir nebrangiai pasigaminsite mūsų meistrų siūlomus patiekalus ir desertą, kuris, tikiu, nustebins ir išrankiausius tėčius! – sako Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Ypatingo savaitgalio meniu visai šeimai, draugams

Mango ir fetos salotos | nuotr. AdobeStock

Pusryčiams: salotos su mangu ir fetos sūriu.

Dažnai pusryčiams norisi ko nors gaivaus ir lengvo. Pikantiškos salotos su mangu ir fetos sūriu gali būti puikus pasirinkimas norint iš ryto ir maistingai pavalgyti, ir atsigaivinti. O be to, tokias salotas paruošti ypač paprasta. Reikės:

  • 1 Pekino kopūsto;
  • 3–4 vnt. pomidorų su šakelėmis;
  • 1 mango;
  • 70 g fetos sūrio;
  • aitriosios paprikos;
  • 200 g plonai pjaustyto kiaulienos kumpio;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Suplėšykite Pekino kopūsto lapus ir apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi. Pomidorus supjaustykite į mažas dalis, nuplautą mangą pjaustykite kubeliais, o aitriąją papriką – nedideliais griežinėliais.

Į lėkštę sudėkite Pekino kopūsto lapus, ant jų – pomidorus ir mangą. Tuomet ant viršaus dėkite rankomis susmulkintą fetos sūrį ir kumpio griežinėlius. Viską apšlakstykite dar šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Šaltibarščiai | nuotr. AdobeStock

Pietums: tradiciniai šaltibarščiai.

Koks savaitgalis be rožinės sriubos, ypač, kai Vilniuje šį šeštadienį vyks šaltibarščiams dedikuotas savaitgalis? Be to, I. Trakimaitė-Šeškuvienė dalinasi, kad šiltuoju sezonu Lietuvoje šaltibarščių fanai kelia tikrą pasiutpolkę.

Pasak jos, dar balandžio mėnesio pradžioje išauga kefyro, specialaus kefyro šaltibarščiams ir rūgpienio pardavimai, pirkėjai iš lentynų šluoja ir šviežius agurkus, burokėlius bei svogūnų laiškus. O viena iš šaltibarščių populiarumo priežasčių – nedidelė patiekalo kaina. „Visą šią savaitę į pirkinių krepšelį susidėjus svarbiausius šaltibarščių ingredientus viena jų porcija nekainuos nė 1,5 eurų“, – priduria I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Norint paruošti visą puodą šaltibarščių šeimai reikės:

  • 500 g obuolių sultyse marinuotų burokėlių arba lietuviškų luptų virtų burokėlių;
  • 3 kiaušinių;
  • 200 g ilgavaisių agurkų;
  • 1 vnt. žalumynų rinkinio (svogūnų laiškų ir krapų);
  • 1 litro šaltibarščių kefyro;
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas. Kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite kiaušinius ir supjaustykite juos gabalėliais. Nedideliais gabalėliais supjaustykite agurkus, susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. Jei naudosite marinuotus burokėlius, juos galite berti tiesiai į didelį dubenį, o jei naudosite virtus burokėlius – prieš tai juos sutarkuokite ir tik tada sudėkite juos į dubenį.

Tuomet suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, o ant viršaus supilkite šaltibarščių kefyrą. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, juos iki reikiamos konsistencijos galite atskiesti pienu ar virintu vandeniu. Pagal skonį šaltibarščius pasūdykite ir patiekite atvėsintus su karštomis bulvėmis.

Vištienos peteliai | nuotr. AdobeStock

Vakarienei: traškūs vištienos peteliai.

Mėgautis savaitgaliu su šeima daug smagiau prie gardaus vakarienės stalo. Šįkart ypatingam savaitgaliui puikiausiai tiks lengvai paruošiami traškūs vištienos peteliai su daržovių garnyru. Reikės:

  • 1,5 kg šviežių viščiukų broilerių sparnų petelių;
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • šiek tiek aliejaus;
  • mėgstamo padažo;
  • agurkų, morkų (arba kitų mėgstamų daržovių ar salotų) garnyrui.

Gaminimas. Sparnų petelius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, o tuomet sudėkite į dubenį ir užberkite kukurūzų krakmolo. Gerai išmaišykite, kad viskas būtų tolygiai padengta. Ant kepimo popieriumi padengtos ir aliejumi pateptos kepimo skardos išdėliokite petelius taip, kad šie nesiliestų.

Dėkite kepti į apatinę iki 120 laipsnių įkaitintos orkaitės lentyną ir kepkite apie 30 minučių. Tuomet kepimo skardą perkelkite į vidurinę lentyną, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių ir kepkite dar apie 35–45 minutes, kol peteliai įgaus auksinį atspalvį. Iškeptus petelius belieka sudėti į dubenį ir sumaišyti su mėgstamu padažu. Šalia patiekite agurkus, morkas, supjaustytas juostelėmis ar kitas mėgstamas daržoves, salotas.

Meduolių ir bananų pyragas | nuotr. AdobeStock

Desertui: meduolių ir bananų pyragas.

„Maximos“ kulinarijos meistrai siūlo išbandyti meduolių ir bananų pyragą vos iš keturių ingredientų, kurį bus ne tik paprasta pagaminti, bet ir jo nereikės kepti. Šis lengvai paruošiamas desertas gali tapti puikiu Tėvo dienos šventinio stalo akcentu. Pyragui reikės:

  • 500 g meduolių;
  • 500 g grietinės (geriausiai 30 proc.);
  • 500 g bananų;
  • 150 g cukraus (galima dėti ir mažiau arba visai nedėti).

Gaminimas. Sutrupinkite meduolius. Tada šiek tiek paplakite grietinę, kad ji suskystėtų. Jei pyragui naudosite cukrų, kartu plakite ir jį. Bananus supjaustykite griežinėliais. Tuomet į tortų kepimo formą nuimamais kraštais suberkite trečdalį sutrupintų meduolių.

Ant viršaus dėkite kiek mažiau nei pusę išplaktos grietinės ir išdėliokite pusę bananų. Tuomet dėkite dar trečdalį meduolių, likusią grietinę, bananus. Viską tolygiai padenkite likusiais meduolių trupiniais. Pyragą atsargiai paspauskite, kad sluoksniai suliptų. Nakčiai ar bent kelioms valandoms pyragą dėkite į šaldytuvą.

DalintisSiųstiSiųsti
Palikti komentarą su FB

TAIP PAT SKAITYKITE

Žinios

Lietuvos verslas ragina Vilnių mažinti NT mokesčius
Vilniaus rajonas užmezgė partnerystę su Chersono regionu
Girtas vairuotojas sostinėje daužė viską, kas pasitaikė kelyje
Vingio parke bus iškirsta daug invazinių medžių

Politika

Dešimtys protestuotojų ragino prezidentą neskirti Kauno ministru: politikas susiginčijo su aktyvistais
Lukašenka uždraudė Lenkijoje ir Lietuvoje registruotų sunkvežimių eismą Baltarusijoje
Lietuvoje keičiami Ukrainos karo pabėgėlių leidimai laikinai gyventi
Krito palankus Nausėdos vertinimas: Žemaitaičio reitingas – prasčiausias per devynerius metus

Kultūra

Puoselėjamas Šalčininkų menų mokyklos pastato grožis
Išrinkti Žaliosios sostinės filmų kūrimo iššūkio nugalėtojai
Daugiau nei knygų namai. Vilniaus rajono Centrinei bibliotekai – 85-eri
Vilnius dar stipriau vystys naktinę ekonomiką

Sportas

Antrą kartą aistruolių favoritu išrinktas L. Antalis
Nugalėję kauniečius „Žalgiris“ užsitikrino Europą
„Kibirkštis-TOKS“ be didesnių problemų susitvarkė su Estijos klubu
Vilniaus rajono boksininkai iš Estijos parsivežė 4 aukso medalius

Populiariausi

Vilniaus rajone, įtariama, padegta pirtis: sulaikyti trys įtariamieji

Vilniuje prie daugiabučio rasta negyva mergina

Jaunieji mokslininkai kviečia į renginį „Mokslo tinklai – tiltai“: kai mokslas tampa artimas kiekvienam

Jaunieji mokslininkai kviečia į renginį „Mokslo tinklai – tiltai“: kai mokslas tampa artimas kiekvienam

SKELBIMAS APIE NUMATOMĄ ŽEMĖS SKLYPŲ RIBŲ ŽENKLINIMĄ

VISUOMENĖS INFORMAVIMAS APIE PARENGTĄ TERITORIJŲ PLANAVIMO DOKUMENTĄ IR GALIMYBĘ TEIKTI PASIŪLYMUS

Kokia gėlė esate pagal horoskopą?

Kokia gėlė esate pagal horoskopą?

Susitikimas jaunimo su M (7)

Vilniaus rajono merė susitiko su jaunimu

Vilniaus rajonas – konkurse „Išmanus miestas 9“

Vilniaus rajonas – konkurse „Išmanus miestas 9“

Proneta
pamatyti.lt pamatyti.lt pamatyti.lt

Kategorijos

  • Aktualijos
  • Aplinka
  • Apžvalgos
  • Elektrėnai
  • Finansai
  • Gamyba-Pramonė
  • Grožis
  • Gyvenimas
  • Įdomu
  • Istorija
  • Krašto apsauga
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Laisvalaikis
  • Lankytinos vietos
  • Lietuva
  • Lietuvos naujienos
  • Mokslas ir studijos
  • Naujienos
  • Nelaimės
  • Orai
  • Padėka
  • Politika
  • Receptai
  • Religija
  • Renginiai
  • Renginiai Elektrėnuose
  • Renginiai Šalčininkuose
  • Renginiai Trakuose
  • Renginiai Vilniaus rajone
  • Renginiai Vilniuje
  • Rinkimai
  • Šalčininkai
  • Skelbimai/Pranešimai
  • Socialiniai reikalai
  • Socialiniai tinklai
  • Sportas
  • Statyba
  • Sveikata
  • Technologijos
  • Trakai
  • Transportas
  • Turizmas
  • Užsienio naujienos
  • Verslas
  • Verslo gidas
  • Video
  • Vilniaus rajonas
  • Vilniaus rajonas
  • Vilnius
  • Žemės ūkio ministerijos naujienos
  • Žemės ūkis
  • Žiniasklaida
  • Žinios

Naujienos

Lietuvos verslas ragina Vilnių mažinti NT mokesčius

Lietuvos verslas ragina Vilnių mažinti NT mokesčius

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

Vilniaus rajonas užmezgė partnerystę su Chersono regionu

Vilniaus rajonas užmezgė partnerystę su Chersono regionu

Vilniaus Kraštas

  • Reklama
  • Kontaktai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Vilnius
    • Vilniaus rajonas
    • Trakai
    • Šalčininkai
    • Elektrėnai
  • Kultūra
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Renginiai
    • Renginiai Vilniuje
    • Renginiai Trakuose
    • Renginiai Vilniaus rajone
    • Renginiai Elektrėnuose
    • Renginiai Šalčininkuose
  • Politika
  • Laisvalaikis
  • Mokslas ir studijos
  • Transportas
  • Verslas
  • Technologijos
  • Turizmas
  • Žemės ūkis

© 2022